Adlerskogstippen överklagas till miljödomstolen

Adlerskogs avfallsanläggnings nya tillstånd överklagas nu till Miljödomstolen i Växjö. Den klagande kräver bättre bottentätning, insynsskydd, brandgator och att lakvattenledningar märks ut. Men helst att tippen stängs helt.

Kinda2008-10-17 06:37

I augusti fick Adlerskogs avfallsanläggning sitt nya tillstånd från länsstyrelsen. Ett tillstånd som innebär fortsatt drift med vissa utvidgningar.
Men grannar till deponin har i åratal varit kritiska. Och nu överklagar en grannmarkägare länsstyrelsens beslut till Miljödomstolen i Växjö.
Den överklagande kräver att "tillståndet till fortsatt deponering skall återkallas och att deponeringsverksamheten skall avslutas snarast".

Flera krav
Om det trots allt blir fortsatt tillstånd kräver han 1) bättre bottentätning, 2) inhägnad så att vilda djur stängs ute, 3) insynsskydd och brandgator inom området, och 4) att lakvattenledningar märks ut i terrängen.

Kör till Gärstad!
I en omfattande motivering är han kritisk till att deponin över huvud taget ligger där den ligger. När den en gång anlades, på 60-talet, berodde det mest på att det låg vid en väg och var billigt, hävdar mannen.
Nu vill han att verksamheten vid Adlerskog stängs och man i stället använder deponin vid Gärstad i Linköping.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om