Akut behov av fler förskoleplatser i Rimforsa

En ny förskola på Björkliden i Rimforsa kan tas i bruk tidigast till hösten 2008. I väntan på det måste barn- och utbildningsförvaltningen hitta andra lösningar.

Kinda2007-05-09 06:33

- Under mina åtta år som områdeschef i Rimforsa har vi aldrig haft så många barn inskrivna i förskolan som nu, och vi får många förfrågningar. Redan till jul måste vi ordna med något provisorium i väntan på att den nya förskolan ska stå klar, berättade Lotta Engdahl vid det samrådsmöte om den nya detaljplanen som kommunen arrangerade i Rimforsa på måndagskvällen.
Ännu är inga beslut tagna för den nya förskola som planeras omedelbart norr om Västerlidsområdet och väster om den befintliga gång- och cykelvägen.
Förskolan är, som vår tidning tidigare berättat, tänkt att omfatta tre avdelningar med plats för 20 till 22 barn per avdelning, och med utbyggnadsmöjlighet för en fjärde avdelning.
- Vi har en grupp inom förskoleverksamheten med både personal och föräldrar som åkt och tittat på andra förskolor för att få till det så bra som möjligt. Vi har fastnat för en förskola som finns i Malmslätt och även i Ekängen i Linköping, säger Lotta Engdahl.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om