Akvarell, akvarell...

I dag är det vernissage för en ny utställning på Kisa bibliotek. I fokus är akvarellen och som får breda ut sig på drygt 60 tavlor.

Brinnande intresse för akvarell. Fyra medlemmar ur Linköpings Akvarellsällskap; från vänster Åsa Norberg, JanWahlstein, Ulla Nordh och Hild Wenergren.

Brinnande intresse för akvarell. Fyra medlemmar ur Linköpings Akvarellsällskap; från vänster Åsa Norberg, JanWahlstein, Ulla Nordh och Hild Wenergren.

Foto:

Kinda2003-05-31 07:47

De hade ett brinnande intresse för akvarell, tyckte dock att det var för tråkigt och utvecklingshämmande att vara ensamma och gick därför samman och bildade förening.
Året var 1999 och den som numera vill bli medlem i Linköpings Akvarellsällskap tvingas få sitt arbete godkänt av en jury.
Föreningen har nu 18 medlemmar och tolv av dessa ställer från och med i dag ut i biblioteket i Kisa - en utställning som omfattar drygt 60 konstverk.
- I början när vi ställde ut så gjorde vi gemensamma teman, men nu gör var och en sitt eget. Helt enkelt fria att göra vad man vill, säger Åsa Norberg, Rimforsa.
Detta ger variation i utställningen som bjuder på allt från ljusa naturbilder till mörka och suggestiva verk.
- Mångfalden är häftig och här kan man verkligen se hur olika man kan måla med akvarell, säger Åsa Norberg och får medhåll av Hild Werngren.
- Vi vill helt enkelt visa akvarellens möjligheter.
Linköpings Akvarellsällskap har ställt ut sex gånger tidigare, dock aldrig i Kinda kommun.

Fakta

Utställning: Linköpings Akvarellsällskap.
Plats: Kisa bibliotek.
Pågår: 31 maj - 19 juni.
Arrangör: Linköpings Akvarellsällskap/Kinda kommun.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om