Albin Nordh fortsätter briljera i rallyskogarna

Unge Ydreföraren Albin Nordh med codrivern Johan "Kröken" Karlsson i högerstolen fortsätter att skörda framgångar i rallyskogarna.

Albin Nordh fortsätter skörda framgångar i rallyskogarna. Foto: Göran Johansson

Albin Nordh fortsätter skörda framgångar i rallyskogarna. Foto: Göran Johansson

Foto:

Kinda2017-09-01 12:05

Återigen är ekipaget överst på pallen i sin klass B-förare för tvåhjulsdrivna bilar, med en tid som räckte långt i A-förarklassen.

I lördags arrangerades "Gruvrundan" av Åtvidabergs Motorklubb.

De tävlande körde 45 kilometer specialsträcka som var fördelade på fem sträckor.

Tävlingen ingick bland annat i Svenska Rallycupen, och i klassen B-förare tvåhjulsdrivna-klassen där Albin och Johan körde startade drygt 30 ekipage.

– Vi är jättenöjda med tävlingen, säger Albin. Bra och roliga vägar som bitvis svängde mycket, fortsätter Nordh.

Nordh och Karlsson i sin Renault Twingo R2 vann fyra av de fem specialsträckorna i B-förar-klassen, och sluttiden visade på en vinst med hela 27 sekunder före tvåan Erik Wigren Sandvikens MK.

Notera att Albin och Johan var endast sex tiondelar efter segraren ibland A-förarna och hela tretton sekunder före tvåan, så Albin hade en sluttid som hade räckt till en andraplats bland A-förarna.

Mycket imponerande av blott nittonåriga rallytalangen från Kisa.

Nästa deltävling i Svenska Rallycupen är "Badhotellrallyt" den 23:e september, och då gäller det för Albin att försöka "knapra" in på Erik Wigren som leder cupen med några få poäng.

Men innan dess så planerar Albin och Johan att delta i SM-tävlingen East Sweden Rally som körs i skogarna runt Linköping den åttonde och nionde september.

– Vi tar det som en bra träning, och sen är det ju kul att mäta sig med rally-eliten, säger Albin med ett leende, och vi är nog många som är intresserade av att se Albin och Johan i en SM-tävling.

Totalvinnare i Gruvrundan blev Tobias Johansson, Ludvika MS. Ydre MKs Björn Svensson och Anders Malm kom tre respektive fyra i klass A/B/C Appendix. I klass VOC/GrN kom MK Kindas Christopher Gustafson. En sjunde plats blev det för Tomas Johansson, Ydre MK, i klass C-förare 2 WD.

Tomas Johansson kom sjua i sin klass. Foto: Göran Johansson
Tomas Johansson kom sjua i sin klass. Foto: Göran Johansson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om