Albin Waldau Wass från Kisa släpper singel

Karriärerna avlöser varandra för 20-årige Albin Waldau Wass från Kisa. Detta är sista veckan som underhållare i Sälen och den 20 april släpper han en singel på Spotify.

Albin Waldau Wass ser fram mot singelsläppet och har höga förväntningar på den nya låten. Foto: Johanna Waldau Wass

Albin Waldau Wass ser fram mot singelsläppet och har höga förväntningar på den nya låten. Foto: Johanna Waldau Wass

Foto:

Kinda2017-04-20 11:00

Albin Waldau Wass har under många år gillat att stå på scenen och underhålla. Det hela började med deltagande i det lokala småstjärnorna på torget i Kisa, sedan följde några år på Astrid Lindgrens Värld med roller som Skorpan Lejonhjärta, Rasmus på luffen, Birk samt rövare i Mattisborgen.

Gymnasievalet följde livets bana med musik-estetiska programmet i Linköping. Albin Waldau Wass har även under två säsonger arbetat som underhållare vid en skidanläggning i Sälen. Var säsong är på fem månader, så det blir många timmar med både sång och barnteater att lägga in i hans CV.

Detta är sista veckan i Sälen och redan den 20 april väntar nästa steg i karriären då han släpper en singel, först och främst på Spotify, för att sedan se vart det tar vägen.

– Detta är jättekul, berättar Waldau Wass. Det är roligt att få chansen att jobba i en riktig studio och få se hur proffs arbetar.

Albin Waldau Wass är medlem i en musiksida på Facebook och där var även producenten Johannes Timander medlem. Dessa två herrar kände till varann sedan innan och helt plötsligt fick Waldau Wass en förfrågan om han ville komma till Stockholm och spela in en låt som låg och väntade på rätt sångare.

– Jag tvekade inte en sekund, förklarar Albin Waldau Wass. Vetskapen om vika kända artister han hjälpt innan genom deras sångkarriärer ger mig ett lyckorus.

Låten som legat färdig i två år fick Waldau Wass vara med och uppdatera till en modernare version som bättre passade honom.

– Jag tog mig till studion i Stockholm, och bara det var ju en speciell upplevelse, säger Waldau Wass. Sången till "Radio" som låten heter spelade vi in under fyra timmar. Musiken var redan lagd sedan innan.

Låten är skriven och producerad av Johannes Timander, Gustaf Redmo, August Green, Anton Josefsson. Den är mastrad av Lars Norgren. Singeln kommer distribueras internationellt via Label Jovian Productions.

Nu väntar nya utmaningar, berättar Waldau Wass. Pressutskick, marknadsföring, söka kontaktnät med mera. Jag känner att jag har ett bra stöd från dessa kunniga personer i branschen. Det är en bra låt som ger mig höga förväntningar.

– Detta är en ny möjlighet för mig att på riktigt få ta det officiella steget in i musikbranschen, avslutar Albin Waldau Wass

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om