Aldrig för sent att förverkliga drömmar

Ännu en intressant och spännande föreläsningskväll väntar från KindaMat. Den 3 oktober bjuder de in till en kväll med temat Förverkliga dina drömmar, det är aldrig försent”.

Fr.v Ylva Wall, Carolina Ericsson och Barbro Bragée ser med spänning fram mot inspirationskvällen på Kisa bibliotek. Foto: Morgan Karlsson

Fr.v Ylva Wall, Carolina Ericsson och Barbro Bragée ser med spänning fram mot inspirationskvällen på Kisa bibliotek. Foto: Morgan Karlsson

Foto:

Kinda2017-09-21 16:10

Ett nytt projekt är satt i verket i Kinda. En Landsbygdsutveckling med stöd från Sommenbygd-Vätterstrand.
Kinda Food Valley som projektet heter pågår under perioden den 6 mars till den 31 oktober.

Här är Växtkraft Kinda ansvariga för projektet som är en delaktivitet inom landsbygdsutvecklingen Sommen-Vätterstrand.

Under projektet har Ylva Wall, Växtkraft Kinda och Carolina Ericsson från Mat och Hälsa rest till Holland för ett besök där matföretag, teknikföretag, universitetet och lantbruksföretagen är mycket involverade i en stor samverkan.

Med på denna resa var också många organisationer och verksamheter från Östergötland. Så som Vreta Kluster, Science Park med flera. Något som också skapade ett viktigt nätverk.

Väl hemma så presenterade Ericsson vad hon upplevt för nätverket KindaMat, och då det fortfarande återstod en del timmar i projektet så tänkte de tillsammans vidare hur dessa skulle användas på rätt sätt. Då KindaMat vill öka i volym och bli fler valde de till sist en inspirationskväll ”Aldrig försent”.
– Denna kväll är planerad till den 3 oktober på Kisa bibliotek. Här behöver man ingen stor gård, utan det är också den lilla odlaren vi vänder oss till, berättade Carolina Ericsson.

Denna kväll är även Växtkraft Kinda och Nyföretagarcentrum med som också är med i projektet på plats för att knyta kontakt med de som vill ha deras hjälp med dessa frågor.
– Vi vill vara med och inspirera andra att kunna starta sina verksamheter och kunna gå vidare, informerade Ylva Wall.

Deltagarna inom Kindamat tror att det finns många som har en idé, en tanke att testa något nytt inom de gröna näringarna. Även finns det de som gärna vill växla upp en redan befintlig produktion.

Kvällen som väntar, kommer innehålla inbjudna föreläsare från fem företag som redan gjort denna resa med att gå sin egen väg och vågat tro på sin dröm.

Ytterligare en person kommer till platsen, fast vem får bli en överraskning. Kvällen är också till för alla Kindabor som har intresse för mathantverk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om