Allsången i Kisa drog storpublik

Nystarten av allsången visade sig vara ett riktigt framgångskoncept, den elfte upplagan av allsången beskrevs av många besökare som den bästa på länge, och vädret som stämningen och artisterna var på topp. Jublet gick heller inte att stoppa när det stod klart att Peter Johansson var årets hemliga gäst.

Stort jubel utbröt när det visade sig att Peter Johansson var den hemliga gästen.

Stort jubel utbröt när det visade sig att Peter Johansson var den hemliga gästen.

Foto:

Kinda2017-07-27 06:45

– Jag tycker att det blev en fantastisk kväll med fantastiska artister och publik, säger ordförande för allsångsföreningen Anders Nilsson.

1200 allsångssugna besökare infann sig vid hembygdsgården i Kisa i tisdagskväll när det var dags för 2017 års upplaga av allsången i Kisa. Hälsade alla välkomna gjorde kvällens konferencier Inger Nilsson, som även gav det nya husbandet, med Conrad Boqvist på gitarr, Magnus Eugenson på bas och Kjell Gustavsson på trummor, under ledning av Carina E Nilsson sig ett stort välkomnande.

Den soliga sommarkvällen gick sedan undan i både tempo och sånger, mycket tack vare allsångens nya allsångsledare Stellan Franzén.
– Det hela gick väldigt bra, det har varit en jättetrevlig kväll och det var himla kul att få igång publiken, berättar Stellan Franzén efter allsången.

Många allsångslåtar blev det men det var även en hel del uppträdanden under kvällen. Först ut var Kindas egen Joyvoice-kör och de fick publiken riktigt ”excited” med The Pointer Sisters gamla popdänga. Därefter uppträdde Albin Märsund, deltagare i SVT:s tävlingsprogram Supershowen som med sin stämma knep fjärdeplatsen i den finalen. Efter Albins imponerande uppträdande bjöds alla barnen i publiken upp på scen för att sjunga Idas sommarvisa.

Därefter blev det ännu mer allsång, och efter den stillsamma Ta mig till havet var det dags för kvällens energiexplosion att ta sig an Kisa hembygdsgård. Gunhild Carling utmanade både publik som husband när hon i rasande fart drog igång med sin tjugotals svängande nummer. Publiken fick se både trombon, trumpet och säckpipasolon samt massa dans och stepp blandat med en hel del sång och humorfyllt mellansnack. Husbandet fick ta emot mycket beröm från Carling under kvällen och hennes kommentar när kvällen var slut löd:
– Jag är i chocktillstånd, det var så jävla roligt och en sån stämning det är! Vädret, stugorna och den underbara publiken, jag är i chock.

Blåsinstrumenten fick fortsätta att ta plats på allsångsscenen när det var dags för årets musikstipendium att delas ut och i år tilldelades det Tristan Dettke från Horn. En riktig klarinettvirtuos som imponerade med sina musikaliska kunskaper på föreningen och publiken under sitt uppträdande. Till hösten väntar ingenjörsstudier i Linköping, hur klarinettspelandet utvecklas återstår att se.
– Det känns underbart, berättar Tristan Dettke. Han fortsätter:
– Och det är inte bara på grund av pengarna, att få spela för en så stor publik och få spela med de här artisterna är helt fantastiskt.

Sedan var det dags för att få svar på frågan som alla gått och funderat på, vem är den hemliga gästen? Under stora applåder och jubel kom Peter Johansson gåendes uppifrån hembygdsgården ner till scenen.

– Men dä ä ju Peter, utropade en kvinna i publikhavet med stor glädje.
Peter Johansson, rockartist, gitarrist, musikalstjärna och Queen-tolkare av rang, bjöd på ett potpurri av Queens bästa låtar och gav en riktig show. Med We will rock you fick han igång hela hembygdsgården, Radio ga ga fick armarna att lyftas mot himlen och mellansnacket med den breda östgötskan fick skrattmusklerna att jobba.

Peter, kan du ge en kommentar om kvällen?
– Ja, va ä dä mä da? Haha, nej men skämtåsido så var det skitkul! Det är väldigt mysigt och enormt fin miljö och väldigt stämningsfullt, det är en riktigt härlig kväll.

Efter allsångens slut diskuteras det livligt bland många sällskap på vägen till bilen om hur bra kvällens allsång var. En kvinna gick fram till vår utsända reporter:
– Det här var riktigt bra, jag har varit med i många år, men det här är den bästa allsången som jag varit med om.

1200 personer utgjorde kvällens publik. Foto:Erica Månsson
1200 personer utgjorde kvällens publik. Foto:Erica Månsson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om