Allt fler arbetslösa i Kinda och Ydre

Arbetslösheten i Kinda och Ydre ökade med drygt 13 respektive 65 procent under september, jämfört med motsvarande månad 2004. Ökningen har framförallt skett bland ungdomar mellan 18 till 24 år som nu står helt utan arbete.

Kinda2005-10-13 06:28

- En orsak som vi tycker oss se, är att allt fler ungdomar struntar i att fortsätta plugga. Flera tycks resonera som så, att vad hjälper det att plugga när det ändå inte finns några jobb, säger Ulf Johansson vid arbetsförmedlingen i Kisa som en förklaring till den ökande ungdomsarbetslösheten och fortsätter:
- Men de enklare vanligare jobben finns inte numera på grund av rationaliseringar, så det går inte längre att komma direkt från gymnasiet.
Enligt färsk statistik från Länsarbetsnämnden i Östergötland så har arbetslösheten framförallt drabbat ungdomar mellan 18 och 24 år.
Sammanlagt var 53 ungdomar arbetssökande under september månad, jämfört med 33 under samma period 2004. Ytterligare 20 ungdomar deltog i olika aktivitetsprogram under september jämfört med 28 under samma månad förra året.
- Det är lite skrämmande att ungdomsarbetslösheten ökar, men vi arbetsförmedlare kan inte trolla med knäna. Det är politikernas sak att ordna så att företagen får förutsättningar att kunna anställa säger Ulf Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om