Anders ny bas för Kindas företagare: "Vi går tillbaka till tydligare roller"

Efter att Företagarna i Kinda/Ydre haft en ledningsgrupp under 15 års tid så beslutades på föreningens årsmöte att man nu ska ha tydligare roller inom föreningen. Anders Gustafsson tar nu på sig rollen som ordförande för de hundratalet företagarna som är medlemmar i föreningen.

Företagarna i Kinda/Ydre går tillbaka till tydligare roller. Fr v Tomas Janzén, Anders Gustafsson och Bruno Larsson. Foto: Lars-Göran Bexell

Företagarna i Kinda/Ydre går tillbaka till tydligare roller. Fr v Tomas Janzén, Anders Gustafsson och Bruno Larsson. Foto: Lars-Göran Bexell

Foto:

Kinda2017-04-21 05:50

– Vi har under de senaste 15 åren haft en ledargrupp i föreningen och ingen uttalad ordförande, sekreterare och kassör. Det här har varit en otydlighet utåt sett och nu går vi tillbaka till tydligare roller, säger Anders Gustafsson.

Vice ordförande är Per Carlsson och Anette Andersson kassör. Sekreterareposten är så här långt vakant men Niklas Nilsson har hoppat in som tillförordnad. Övriga ledamöter är Anders Gustavsson, Andreas Holm och Tomas Janzén.

Tomas Janzén sitter dessutom i valberedningen till distriktsstyrelsen.

– Det är fantastiskt att vi har en person från Kinda i riksarbetet, säger Bruno Larsson som är sammankallande i valberedningen och alltiallo i föreningen.

I riksorganisationen i Stockholm har vi en grupp på 60 medarbetare som jobbar med opinion och analyser, sådant som vi inte klarar av i den lokala föreningen, säger Tomas Janzén och fortsätter:

På riksnivå har företagarna bland annat gjort så att en höjd kilometerskatt drogs bort, likaså skattehöjningar för oss företagare som har bromsats upp. För de bluffakturor som sprids finns det nu verktyg så att dessa oseriösa företag kan bestraffas. De så kallade 3:12-reglerna är också en fråga på riksnivå. Det kan ju inte vara så att jag själv måste balansera min egen lön för att i slutändan kanske säga upp personal. Fyra av fem jobb skapas i små företag, men regelverket är gjort för de stora företagen.

– Jag gick med i Företagarna för att få nätverket, träffa mina kollegor och få kunskapsutbyte, säger Tomas Janzén.

– Vi kommer nu att jobba mer mot företagen i Ydre och vi har tagit beslut om att föreningen är både för företagarna i Kinda och Ydre. Vi kommer att minska antalet företagarträffar och satsa mer på intressanta föreläsare, säger Anders Gustafsson.

Näst på tur för Företagarna i Kinda är nästa torsdag när en rad utmärkelser ska delas ut. Någon Kindamässa blir det dock inte i år.

– Utmärkelser har varit en stående punkt på Kindamässsan, men i år blir det ingen mässa. Tyvärr så har kommunen inte hängt med på mässan på det sätt som vi önskat och då blir det ingen, säger Bruno Larsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om