Andreas ska fÄ fart pÄ Kisa WÀrdshus igen: "Vill fÄ en bra start frÄn början"

Kisa-bördige Andreas Siverholm Àr mannen som ska fÄ fart pÄ Kisa WÀrdshus igen. Efter att ha jobbat inom servicenÀringen i nÀra pÄ hela sitt liv vÀnder han nu hemÄt och satsar fullt ut pÄ vÀrdshuset.

Andreas Siverholm vÀnder nu hemÄt och blir ansvarig för vÀrdshusets restaurang- och hotelldel. Foto: Lars-Göran Bexell

Andreas Siverholm vÀnder nu hemÄt och blir ansvarig för vÀrdshusets restaurang- och hotelldel. Foto: Lars-Göran Bexell

Foto:

Kinda2017-06-19 16:00

– Det ska bli jĂ€ttespĂ€nnande. Det viktigaste för mig nu Ă€r att vi fĂ„r en bra start frĂ„n början nĂ€r vi öppnar vĂ€rdshuset igen. Det finns mycket kulturhistoria i bĂ„de byggnaderna och omrĂ„det runt omkring, sĂ€ger Andreas Siverholm.

För ett par veckor sedan blev det klart att Niklas Nilsson köper de tre historiska byggnaderna runt Tingshustorget i Kisa, vÀrdshuset gÀstgivarhotellet och gÀstgivargÄrden.

I slutet av förra veckan blev det Àven klart att Kisa-bördige Andreas Siverholm tar hand om restaurang- och hotelldelen.
– Vi blir en perfekt mix. Niklas kan fastighetsbiten och jag kan servicedelen. Det Ă€r fantastik att fĂ„ jobba med Niklas, hĂ€r slipper man storstadsmentaliteten, sĂ€ger 48-Ă„rige Andreas Siverholm.

Andreas Àr född och uppvÀxt i Kisa. Efter treÄrigt gymnasium med ekonomisk inriktning fick han jobb pÄ Kinda-Ydre Sparbank under tvÄ Är och dÀrefter tvÄ Är pÄ Intersport i Vimmerby.
– Efter dessa fyra Ă„r fick jag jobb pĂ„ Vingresor och var vĂ€rd och servicechef i sex Ă„r i bland annat Grekland och Spanien. DĂ€refter var jag lĂ€rare pĂ„ Vingskolan och utbildade ett 90-tal elever och hĂ€r föddes intresset för service- och vĂ€rdskap, sĂ€ger Andreas Siverholm.
Efter lÀrarjobbet flyttade Andreas till London och jobbade som kabinpersonal hos British Airways i elva Är.
– Det var resor bĂ„de inom och utom Europa. Bland annat till Afrika, Australien och USA. Jag fick uppleva mĂ„nga spĂ€nnande destinationer.

År 2009 flyttade Andreas tillbaka till Stockholm men fortsatte att pendla till London och gjorde flygningar dĂ€rifrĂ„n.
– Jag lĂ€ngtade hem och fick jobb pĂ„ Globen Arena i Stockholm dĂ€r jag var vip-ansvarig under tre Ă„r och det sista Ă„ret var jag Ă€ven med om att öppna Tele 2-arena som ligger ett stenkast frĂ„n Globen. Det var en vĂ€ldigt hektisk tid.

Nu slutar han jobbet som ansvarig för Sveriges kommuners landstings (SKL) konferenslokal vid Slussen i Stockholm.
– Ja, nĂ€r Niklas hörde av sig om Kisa WĂ€rdshus kĂ€nde jag att nu vill jag vĂ€nda hem till Kisa igen.
Andreas var pÄ hugget redan förra sommaren nÀr Kisa WÀrdshus kom ut till försÀljning.
– Jag var vĂ€ldigt intresserad redan dĂ„, men det blev inget.

Om nÄgra veckor kommer hotellgÀsterna att serveras frukost igen, nÄgot de fÄtt klara sig utan sedan förra Àgarna bommade igen i november förra Äret.

– Frukostserveringen Ă€r först ut men vi kommer att dra igĂ„ng puben och uteserveringen sĂ„ fort alla tillstĂ„nd Ă€r klar, förhoppningsvis blir det nĂ„gon vecka in i juli. Vi ser turistbiten som en jĂ€ttepotential för vĂ€rdshuset, sĂ€ger Andreas Siverholm.

Kommer du sjÀlv att stÄ i köket?
– Nej, jag kommer att tillsammans med kockar frĂ„n Globen och SKL:s cateringfirma sĂ€tta ihop en lĂ€ttare meny inför sommaren. Kockarna kommer hit i midsommar sĂ„ ska vi fixa till det.

Man kommer att vÀnta med den övre delen av vÀrdshuset till hösten.
– Ja, vi satsar nu för fullt pĂ„ frukost, pub och uteserveringen. Men vi kommer att ha julbord, absolut och sĂ„ vill vi fĂ„ hit företag pĂ„ konferenser, sĂ€ger Andreas Siverholm och fortsĂ€tter:
– Vi kommer att börja sommaren med personal anstĂ€lld pĂ„ timme och vi vill ha personal frĂ„n bygden. Vi har redan fĂ„tt in ett 10-tal ansökningar.

NĂ€sta vecka flyttar Andreas Siverholm tillbaka till Kisa.
– Nu Ă€r det bara att kavla upp Ă€rmarna och ta i lite överallt och fĂ„ igĂ„ng vĂ€rdshuset sĂ„ fort som möjligt med en bra start frĂ„n början, avslutar Andreas Siverholm.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om