Andreas ska få fart på Kisa Wärdshus igen: "Vill få en bra start från början"

Kisa-bördige Andreas Siverholm är mannen som ska få fart på Kisa Wärdshus igen. Efter att ha jobbat inom servicenäringen i nära på hela sitt liv vänder han nu hemåt och satsar fullt ut på värdshuset.

Andreas Siverholm vänder nu hemåt och blir ansvarig för värdshusets restaurang- och hotelldel. Foto: Lars-Göran Bexell

Andreas Siverholm vänder nu hemåt och blir ansvarig för värdshusets restaurang- och hotelldel. Foto: Lars-Göran Bexell

Foto:

Kinda2017-06-19 16:00

– Det ska bli jättespännande. Det viktigaste för mig nu är att vi får en bra start från början när vi öppnar värdshuset igen. Det finns mycket kulturhistoria i både byggnaderna och området runt omkring, säger Andreas Siverholm.

För ett par veckor sedan blev det klart att Niklas Nilsson köper de tre historiska byggnaderna runt Tingshustorget i Kisa, värdshuset gästgivarhotellet och gästgivargården.

I slutet av förra veckan blev det även klart att Kisa-bördige Andreas Siverholm tar hand om restaurang- och hotelldelen.
– Vi blir en perfekt mix. Niklas kan fastighetsbiten och jag kan servicedelen. Det är fantastik att få jobba med Niklas, här slipper man storstadsmentaliteten, säger 48-årige Andreas Siverholm.

Andreas är född och uppväxt i Kisa. Efter treårigt gymnasium med ekonomisk inriktning fick han jobb på Kinda-Ydre Sparbank under två år och därefter två år på Intersport i Vimmerby.
– Efter dessa fyra år fick jag jobb på Vingresor och var värd och servicechef i sex år i bland annat Grekland och Spanien. Därefter var jag lärare på Vingskolan och utbildade ett 90-tal elever och här föddes intresset för service- och värdskap, säger Andreas Siverholm.
Efter lärarjobbet flyttade Andreas till London och jobbade som kabinpersonal hos British Airways i elva år.
– Det var resor både inom och utom Europa. Bland annat till Afrika, Australien och USA. Jag fick uppleva många spännande destinationer.

År 2009 flyttade Andreas tillbaka till Stockholm men fortsatte att pendla till London och gjorde flygningar därifrån.
– Jag längtade hem och fick jobb på Globen Arena i Stockholm där jag var vip-ansvarig under tre år och det sista året var jag även med om att öppna Tele 2-arena som ligger ett stenkast från Globen. Det var en väldigt hektisk tid.

Nu slutar han jobbet som ansvarig för Sveriges kommuners landstings (SKL) konferenslokal vid Slussen i Stockholm.
– Ja, när Niklas hörde av sig om Kisa Wärdshus kände jag att nu vill jag vända hem till Kisa igen.
Andreas var på hugget redan förra sommaren när Kisa Wärdshus kom ut till försäljning.
– Jag var väldigt intresserad redan då, men det blev inget.

Om några veckor kommer hotellgästerna att serveras frukost igen, något de fått klara sig utan sedan förra ägarna bommade igen i november förra året.

– Frukostserveringen är först ut men vi kommer att dra igång puben och uteserveringen så fort alla tillstånd är klar, förhoppningsvis blir det någon vecka in i juli. Vi ser turistbiten som en jättepotential för värdshuset, säger Andreas Siverholm.

Kommer du själv att stå i köket?
– Nej, jag kommer att tillsammans med kockar från Globen och SKL:s cateringfirma sätta ihop en lättare meny inför sommaren. Kockarna kommer hit i midsommar så ska vi fixa till det.

Man kommer att vänta med den övre delen av värdshuset till hösten.
– Ja, vi satsar nu för fullt på frukost, pub och uteserveringen. Men vi kommer att ha julbord, absolut och så vill vi få hit företag på konferenser, säger Andreas Siverholm och fortsätter:
– Vi kommer att börja sommaren med personal anställd på timme och vi vill ha personal från bygden. Vi har redan fått in ett 10-tal ansökningar.

Nästa vecka flyttar Andreas Siverholm tillbaka till Kisa.
– Nu är det bara att kavla upp ärmarna och ta i lite överallt och få igång värdshuset så fort som möjligt med en bra start från början, avslutar Andreas Siverholm.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om