Ängeln på Malmskillnadsgatan besökte Rimforsa

Elise Lindqvists föreläsning i söndags avslutade årets afternoon tea i församlingsgården i Rimforsa.

I söndags föreläste Elise Lindqvist om sin livshistoria på församlingsgården i Rimforsa. Under hösten har tre föreläsare besökt kyrkorna i Rimforsa och Studieförbundet Bildas arrangemang. Foto: Anna Kjellberg

I söndags föreläste Elise Lindqvist om sin livshistoria på församlingsgården i Rimforsa. Under hösten har tre föreläsare besökt kyrkorna i Rimforsa och Studieförbundet Bildas arrangemang. Foto: Anna Kjellberg

Foto:

Kinda2015-11-17 09:13


Elise, som även kallas för "Ängeln på Malmskillnadsgatan" berättade sin livshistoria, från ett liv i missbruk och våld har hon genom en omvändelse blivit troende kristen och arbetar i dag med att hjälpa de prostituerade på Malmskillnadsgatan i Stockholm.

Omkring 75 personer besökte i söndags församlingsgården i Rimforsa för att lyssna på Elise Lindqvist föreläsning.

Under hösten har kyrkorna i Rimforsa och Studieförbundet Bilda anordnat tre föreläsningar med afternoon tea och i söndags var det dags för avslutning.

Elise Lindqvist uppväxt präglades av våld, sexuella övergrepp och missbruk.

I skolan blev hon mobbad, blev kallad både ful och efterbliven. Hennes magister våldtog henne men hon vågade inte berätta för någon om vad hon gick igenom. Som 10-åring förlorade hon sin enda fasta punkt i livet, sin pappa. Han var den enda personen som visade henne vad kärlek var.

Under sin uppväxt blev hon våldtagen av flera olika personer och hon utvecklade ett självskadebeteende. Elises mamma träffade en ny man som var missbrukare och deras relation ledde till att hon rymde hemifrån redan som 14-åring.

När Elise var 16 år träffade hon en kvinna under en promenad. Kvinnan uppmuntrade Elise, gav henne komplimanger och beröm.

- Jag trodde att hon var snäll, men jag förstod snart att hon hade en baktanke. Hon lärde mig hur jag skulle stå, gå och föra mig. Jag var så uppfylld av min kärlek för henne att jag gjorde allt hon sa. Hon blev min bordellmamma och hon började sälja min kropp som prostituerad till män, säger Elise.

Till slut tog sig Elise ur prostitutionen och hamnade hos en familj som tog hand om henne. Familjen hjälpte henne att skaffa sig ett riktigt arbete och lärde henne hur hon skulle ta hand om sig själv.

Läs mer i tisdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om