Ännu en lyckad begagnatmarknad för barn

"Det var full fart in i det sista för att få alla saker på rätt plats, fast denna dag består bara av glädje". Det var långa köer hela tiden trots snabbt handhavande från arrangörerna till höstens begagnatmarknad.

Madelene Berggården gillar dessa loppisar, och hittade en hel del fynd.

Madelene Berggården gillar dessa loppisar, och hittade en hel del fynd.

Foto:

Kinda2017-10-02 12:00

Helgens begagnatmarknad i Brokyrkan Rimforsa lockade en stor skara kunder, trots konkurrensen då Kisa, Vikingstad och Vimmerby har sina begagnatmarknader samma dag.

Populär marknad

Jag tror att vi under de tio åren som detta har ägt rum skaffat vårt kundområde trots konkurrensen samma dag, berättade Lena Hultman medan hon visade Swish numret för kunderna.

Denna gång har vi 60 säljare som lämnade in sina kläder, sportartiklar och leksaker redan under fredagskvällen. Ändå har vi fått säga nej till omkring tio säljare som vi inte fick rum med.

Det är bra och fina grejer som säljs här, och nu på hösten är det en hel del vintersports artiklar, tomtedräkter, fast även cyklar och alla förekommande kläder för åldrarna noll till tolv år.

Smidig betalning

Inne i lokalen trängs besökarna mellan alla borden som är uppdukade med alla sorters kläder. Det är bra uppmärkt i storleksordning, så kunderna har lätt att hitta vad de söker. Vid borden där medlemmarna kring denna marknad tar betalt flyter den långa kön på smidigt, då arrangörerna har ett bra upparbetat system för detta.

Vi är 15 personer som arrangerar oss i detta, och var och en har en viktig uppgift att fylla. Det går åt att varje krona hamnar hos rätt säljare i slutändan, och när det gäller betalning så är Swish väldigt smidigt för både kunder och för oss, informerade Hultman vidare.

Helt såld

Ännu en kund kommer fram till betalningsbordet med tre stora kassar med fynd.

Jag älskar att fynda på dessa loppisar som jag besöker två gånger per år. Jag har en son hemma på två och ett halvt år, och jag är helt såld på det här, berättade Madelene Berggården.

Begagnatmarknaden sålde varor för 59 000 kronor under den aktuella dagen, och det var även en stor samling med varierande kläder och leksaker som slutligen skänktes till föreningen "Vänner emellan".

Ännu en populär begagnatmarknad för barn ägde rum i Brokyrkan Rimforsa. foto: Morgan Karlsson
Ännu en populär begagnatmarknad för barn ägde rum i Brokyrkan Rimforsa. foto: Morgan Karlsson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om