Äntligen snö i backen till jul

"Äntligen har det hänt. Det som vi väntat på i flera år. Det vill säga, tillräckligt med snö i backen för att kunna önska våra gäster en riktigt god jul med fri skidåkning". Så stod det bland annat i inbjudan när Tolvmannabacken öppnade upp för allmänheten att under julafton komma och åka skidor gratis.

Fredrik Borg och Martin Leek arbetade inne i skidhyran och bjöd även på pepparkakor och glögg.

Fredrik Borg och Martin Leek arbetade inne i skidhyran och bjöd även på pepparkakor och glögg.

Foto:

Kinda2016-12-27 06:30

Att Tolvmannabacken i helgen kunde bjuda in till att börja julfirandet med några svängar i backen var något de längtat efter i många år. För första gången sedan anläggningen bytte ägare har backen kunnat öppna innan jul.

- Ja vi har aldrig lyckats öppna innan jul tidigare, men i år har vi haft öppet sedan förra helgen och för att bara ha lilla backen öppen har det varit bra med folk! Idag hoppas vi på så mycket folk som möjligt, idag är ju också en jättebra chans att prova på om man inte riktigt vet hur det är heller, berättar Rickard Johansson som arbetar i backen.

Det var alltså lilla backen och rullbandet för de minsta som stod öppet under julaftonen och i skidhyran bjöds det på glögg och pepparkakor. Rickard berättar att snömaskinerna har gått cirka 200 timmar hittills.

Inne i skidhyran hittar vår tidning familjen Lundberg från Rimforsa. De har under de senaste åren firat sin jul i Sälen med skidåkning hela dagarna.

- Jag tror det är fem eller sex år vi gjort det men förra året tyckte vi det var lite för lite snö så vi bestämde oss för att skjuta på resan några veckor, därför åker vi till Kleppern i början av januari istället. Det var skönt att komma ifrån all stress och så kunde vi umgås på julafton istället för att någon skulle behöva stå i köket och laga mat hela dagen. Dessutom vill vi ha vitt omkring oss så det passar oss bra, berättar pappa Fredrik.

I år blev det alltså ingen resa till norr över jul men skidåkningen ville familjen ha kvar i alla fall så att Tolvmannabaken höll öppet var något som alla familjemedlemmarna uppskattade.

Olle är yngst i familjen, han fyller fem om en vecka och han har precis fått på sig ett par pjäxor.

- Det ska bli roligt att åka, jag brukar gå i skidskola i Sälen.

Storebröderna Emil och Love, tio och åtta år, står bredvid och håller med.

Emil ska dock inte som resten av familjen åka skidor utan har fått på sig en snowboard istället.

- Det är roligare, jag har åkt snowboard i tre år nu fast det är första gången för i år, vi får se hur mycket jag kommer ihåg, berättar han innan de får på sig utrustningen och ger sig iväg i liften.

Under julaftonen bjöd Tolvmannabacken in till fri åkning.
Under julaftonen bjöd Tolvmannabacken in till fri åkning.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om