Arbetsmiljöbrister hos posten i Kisa

Efter en inspektion på posten i Kisa kräver nu Arbetsmiljöverket att flera brister i arbetsmiljöarbetet ska förbättras. Om så inte sker riskerar verksamheten föreläggande eller förbud.

Kinda2017-04-11 06:05

Den 30 mars i år genomförde Arbetsmiljöverket en inspektion av posten i Kisa och flera brister uppdagades som nu har lett till att myndigheten kräver att arbetsmiljöarbetet förbättras. Om så inte sker riskerar verksamheten föreläggande eller förbud.

En brist som Arbetsmiljöverket upptäckte under inspektionen var att det endast rapporterats ett fåtal tillbud och här kräver myndigheten att man säkerställer så att man fångar upp inträffade tillbud. En andra brist var att arbetstagarna inte känner till den trafiksäkerhetspolicy som gäller som beskriver hur arbetsförhållandena ska vara för att ohälsa och olycksfall i arbetet ska förebyggas och en tillfredsställande arbetsmiljö ska uppnås. Den tredje bristen var att man inte har undersökt de belastningsergonomiska förhållandena vid hanteringen av tyngre gods/ paket och bedömt vilka risker för belastningsskador som finns. Här kräver Arbetsmiljöverket att riskbedömningen ska dokumenteras med hjälp av bedömningsmallen "KIM1" som presenterades vid inspektionen.

Om inte posten åtgärdar bristerna kan Arbetsmiljöverket, som kommer att gör att nytt besök på posten i Kisa den 7 juni, besluta om ett föreläggande eller förbud.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om