Årets första After dagis

Julen dansades ut på Kisa bibliotek.

Sofia Fälth underhöll med sin fiol under dansen runtomkring i bibliotekets lokal. Foto: Anna Kjellberg

Sofia Fälth underhöll med sin fiol under dansen runtomkring i bibliotekets lokal. Foto: Anna Kjellberg

Foto:

Kinda2016-01-14 13:09


Tjugondedag jul, alltså 20:e dagen efter julafton brukar man säga att julen är slut. Traditionsenligt slängs granen ut under en så kallad julgransplundring. Under gårdagseftermiddagen var det dags för de yngre barnen att dansa ut julen på Kisa bibliotek.

I samband med årets första After dagis passade man på att slå samman sina aktiviteter med julgransplundringen på Kisa bibliotek. Deltagare fick njuta av en smarrig ris á la malta och fick även besök av tomten. Sofia Fälth bjöd på vacker musik med hjälp av sin fiol medan deltagarna fick sjunga och dansa runt hela biblioteket.

- Idag är startskottet för årets After dagis. Förra året provade vi att ha After dagis tillsammans med julgransplundringen för första gången. Eftersom det blev så lyckat så sa vi att det får bli en ny tradition, säger Anna Ekman Isaksson, bibliotekarie Kinda bibliotek.

Inför julgransplundringen detta år berättar Anna Ekman Isaksson att de var lite sent ute med att informera allmänheten om evenemanget. Det kan förklara varför deltagarantalet blev relativt lågt. Omkring 15 barn och vuxna fanns på plats på Kisa bibliotek under gårdagen, ungefär häften så många som vid förra årets julgransplundring.

Läs mer i torsdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om