Arthurs Tobak i Kisa räddas

"Arthurs Tobak" räddas. I tisdags skrevs kontrakten som gör Kenneth Magdesjö till ägare till själva huset och kommunen till marken intill. Men det är bråttom att renovera. - Vi är inte ute i elfte minuten utan senare, säger Magdesjö.

Kommunalrådet Anders Ljung och Kenneht Magdesjö är nöjda efter tisdagens affär. Magdesjö köper "Arthurs Tobak" och kommunen marken intill.

Kommunalrådet Anders Ljung och Kenneht Magdesjö är nöjda efter tisdagens affär. Magdesjö köper "Arthurs Tobak" och kommunen marken intill.

Foto:

Kinda2007-10-10 06:32

Det blev ett ramaskri när Kinda kommun hösten 2006 gav rivningslov för gamla "Arthurs Tobak". Någon rivning blev det heller inte.
Under trycket från opinionen svängde kommunen och började förhandla med ägarna, Stångåkonsult i Kalmar HB, ägt Leif och Ann-Christin Jilkén.
Enligt en preliminär uppgörelse i februari skulle Kinda kommun få köpa hela området för 800 000 kronor, inklusive "Arthurs Tobak", det gamla mejeriet och den nya parkeringen.

Gick i stå
Tanken var sen att stycka av "Arthurs Tobak" och sälja till någon privatperson. Denna privatperson visade sig vara Kenneth Magdesjö.
Men sen gick hela affären i stå. Kenneth Magdesjö fick i somras klart med bidrag från länsstyrelsen på 0,5 miljon kronor för att rusta byggnaden.
Magdesjö menade dock att det var för lite. Enligt en utredning som gjorts av byggnadsfirman Bröderna Storm skulle en renovering gå på 1,35 miljoner exklusive moms.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om