Astrid Lindgren-konsert med Musikskolan

Pippi Långstrump fanns där, liksom Karlsson på taket och Emil i Lönneberga. - Det är första gången som vi på Musikskolan har en Astrid Lindgren-konsert, säger Jörgen Olsson.

18 aktörer från Kinda Musikskola, både elever och lärare, bidrog till den lyckade Astrid Lindgren-konserten.

18 aktörer från Kinda Musikskola, både elever och lärare, bidrog till den lyckade Astrid Lindgren-konserten.

Foto:

Kinda2011-10-29 04:06


Det var musikläraren Mattias Engå som väckte idén om en Astrid Lindgren-konsert. De senaste veckorna har både lärare och elever på Kinda Musikskola tränat för fullt.

18 aktörer
Det har mynnat ut i en fartfylld och underhållande konsert med 18 aktörer. I onsdags och torsdags var det upp till bevis. Först i Horn, sen i Rimforsa.
- Tanken var att vi skulle uppträda även för eleverna i Kisa. Men tyvärr krockade det med treornas skolmusikal, säger musikledaren Jörgen Olsson.
Under cirka 30 minuter fick publiken (barn upp till sju år) lyssna på många välkända sånger. Vi kan bland annat nämna "Fattig bonddräng", "Lille katt" och "Här kommer Pippi Långstrump". Det varvades med sketcher där Karlsson på taket (Mattias Engå), Emil i Lönneberga (Joel Gustafsson) och Pippi Långstrump (Isa Stålhandske) var i centrum.
- Som en konsert där vi var utklädda. Ett ypperligt tillfälle att presentera våra instrument, bland annat fiol, flöjt och klarinett, säger Olsson.
Trots begränsat med övningstillfällen gav aktörerna ett proffsigt intryck. Vid några av dem klassiska sångerna stämde barnen i publiken upp till allsång.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om