Åtta till sjukhus efter brand i flerfamiljshus

En brand utbröt i en lägenhet i Kisa natten mot söndag. Åtta personer fördes till sjukhus, en bedöms vara allvarligt skadad.

Natten mot söndag utbröt en brand i ett flerfamiljshus i Kisa

Natten mot söndag utbröt en brand i ett flerfamiljshus i Kisa

Foto: Per Svensson Borrud/Pelles Photo

Kinda2022-12-18 05:19

Strax efter klockan 02 natten mot söndag inkom ett larm om brand i en lägenhet på Östgötagatan i Kisa. Enligt räddningstjänsten var det kraftig rökutveckling i trapphuset.

Rökdykare började med att säkerställa att ingen människa var kvar i byggnaden. Vid halv fyra-tiden var branden släckt och samtliga lägenheter genomsökta. Räddningstjänsten arbetade sedan med att säkerställa att branden inte hade sig.

– På platsen var det svårt att få grepp om var branden startat, men det är troligen ett kylskåp som är brandorsaken, säger Morgan Wass, vakthavande befäl på räddningstjänsten.

undefined
Rökkdykare förbereder sig på att ta sig in i huset.
undefined
.

Åtta personer fördes till sjukhus. Sju av dem var lindrigt skadade och kunde skickas hem under natten. En äldre kvinna är allvarligt skadad, men tillståndet uppges vara stabilt. Kvinnan hålls kvar på sjukhus för observation.

undefined
Åtta personer fördes till sjukhus för kontroll. En av dem är allvarligt skadad.

Under natten arbetade räddningstjänsten med att ventilera huset. Lägenheterna har skadats olika mycket av branden. Räddningstjänsten tror att några av de boende kommer kunna flytta tillbaka redan under måndagen.

Strax efter 05 på söndagsmorgonen lämnade räddningstjänsten adressen. De hade då spärrat av platsen åt polisen och varit i kontakt med en fastighetsrepresentant och saneringsbolag.

Polisen utreder händelsen som allmänfarlig vårdslöshet. En teknisk undersökning ska ske så snart det är möjligt.

Under söndagseftermiddagen blossade branden upp på nytt och rökutveckling uppstod. Rökdykare fick gå in och släcka ned och lägenheten ventilerades innan enheterna kunde lämna.

undefined
Under söndagseftermiddagen uppstod en ny rökutveckling och räddningstjänsten fick åka tillbaka.
undefined
Natten mot söndag utbröt en brand i ett flerfamiljshus i Kisa
.
.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!