Attackerad av rasande vildsvinsgalt

Rådjursjakten blev något helt annat än det var tänkt. Det blev en kamp på liv och död mellan Sören Torstensson och en rasande vildsvinsgalt som gick till anfall. - Jag trodde jag skulle dö, berättar Sören Torstensson. Först det fjärde skottet han fick i väg liggande i intill den attackerande galten gjorde slut på kampen.

Slutligen efter en kamp på liv och död så vann som tur är jägarna. Foto: Privat foto

Slutligen efter en kamp på liv och död så vann som tur är jägarna. Foto: Privat foto

Foto:

Kinda2017-11-16 06:30

För några veckor tillbaka hade några jägare bestämt sig för att träffas och jaga rådjur tillsammans. Det hela började som vanligt. Skyttarna intog sina pass och taxen släpptes för att söka rätt på morgonens första rådjur.

Gjorde mig beredd

Markägaren Sören Torstensson var en av de aktuella jägarna. Passet var vid en tallbacke som finns på hans mark utanför Hycklinge.

- Hunden jagade fint och kom allt närmare mig, berättar markägaren. Jag gjorde mig beredd, ifall jag skulle få en bra chans att skjuta. Framför hunden visar det sig snart vara ett vildsvin.

Attacken

- Då även dessa är skjutbara, så avlossar jag ett skott, som sedan visade sig träffat djuret lite för långt bak. Galten stannar efter 20 meter, varpå jag går fram för att få till ett fångskott. Samtidigt som skottet träffar så går galten till attack mot mig.

Ännu ett skott lämnar pipan då vildsvinet bara befinner sig två meter från jägaren. Det som då händer är att djuret fortsätter i full kraft mot skytten och slår omkull denne. Sedan börjar attacken. Båda benen blir uppsprättade av galtens kraftiga betar.

Rent självförsvar

- När jag ligger där så känner jag ingen smärta, och de tankar som fyller mig är att nu är det snart slut med mig. Jag försöker att rädda ansiktet med hjälp av mitt vapen medan jag gång på gång slår mot galten med vapnet.

- Fradgan hängde i grisens mungipor under hela kampen. Hela tiden hör jag hunden runt om vildsvinet, och hunden gör säkert allt vad den kan för att rädda mig.

- När jag slutligen vaknar till igen så står djuret intill mig och jag lyckas då få in ännu ett skott mot skallen, nu i rent självförsvar.

Stor respekt

Återigen sprang den iväg dock kraftigt påverkad, innan den slutligen drog sitt sista andetag.

- Turligt nog så var en av jägarna som var med sjuksköterska, så hon hjälpte mig snabbt och såg till att vi kunde få komma in till sjukhuset i Västervik.

- Detta har skapat stor respekt för dessa djur, och de är mycket snabbare än vad jag kunde tro. Det är något helt annat än att jaga hare och rådjur, avslutar en tagen Sören Torstensson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om