Avgörande månader för Folkets Hus i Kisa

Folkets Hus framtid är oviss. Allt tyder på att de närmsta månaderna blir avgörande för den krisstämplade fastigheten. Inom några dagar bildar Johan Henriksson en ny förening som ska verka för ett föreningshus i Kisa.

Kinda2014-03-01 05:06

I torsdags kväll bjöd Johan Henriksson in kommunens föreningar och politiker till ett informationsmöte i Folkets Hus. Han presenterade sina planer på att utveckla Folkets Hus till ett renodlat föreningshus.

Söka pengar
Knappt 20 personer fanns på plats, däribland representanter från Folkpartiet, Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet.
Lars Karlsson (FP), som nyligen skrev en motion i ämnet, uttryckte sitt stöd:
- Jag tror på Johans idé. Om ett föreningshus blir verklighet kan man söka stora pengar för att rusta upp fastigheten och anpassa renoveringen efter föreningarnas behov, sa Karlsson.
Flera av kvällens deltagare poängterade att Folkets Hus fyller en viktig funktion i samhället. Men att det krävs något "nytt och fräscht".
- För att undvika en försäljning på den öppna marknaden gäller det att visa upp ett trovärdigt alternativ för politikerna, sa en mötesdeltagare.
- Jag tror på ett föreningshus. Å andra sidan känns det lite luddigt eftersom det inte finns några konkreta siffror att ta ställning till, sa en annan person.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om