Avlopps- och energimässa i Kisa

På lördag kommer flera avlopps- och energiexperter till torget i Kisa. - En jättechans för allmänheten att få svar på sina frågor, säger Kristina Lind, miljö- och hälso-skyddsinspektör.

Petra Karlsson, miljö- och hälsoskyddsinspektör, Matti Malinen, energi- och klimatrådgivare, och Kristina Lind, miljö- och hälsoskyddsinspektör, ligger bakom lördagens mässa.

Petra Karlsson, miljö- och hälsoskyddsinspektör, Matti Malinen, energi- och klimatrådgivare, och Kristina Lind, miljö- och hälsoskyddsinspektör, ligger bakom lördagens mässa.

Foto:

Kinda2011-08-24 06:49


Mässan, där både tillverkare och leverantörer deltar, är ett samarbete mellan Kinda och Åtvidabergs kommun.
- På lördag är det torget i Kisa som gäller, sen flyttas mässan till Åtvidaberg på söndag, säger Kristina Lind.
Sen 2009 genomförs det en avloppsinventering i Kinda kommun. Hittills har Lind och hennes kollegor besökt 170 fastigheter.
- Det handlar om fastigheter som inte är kopplade till det kommunala nätverket.
Hur ser det ut...?
- Mer än hälften har fått anmärkningar. Nu för tiden ställs det hårdare krav. Gamla metoder som markbädd kanske inte fungerar längre, säger Kristina Lind.

Många frågor
Felen måste rättas till. Annars riskerar fastighetsägarna höga vitesbelopp och förbud.
Sammanlagt ska kommunen inventera cirka 2 000 fastigheter. Vid inspektionerna dyker det upp många frågor. Och det är inte alltid som de kommunala tjänstemännen har svaren.
- Därför passar det perfekt med en avlopps- och energimässa. Fastighetsägarna och andra intresserade får nu chansen att skaffa sig rätt kunskap. Det finns otroligt många lösningar, säger Kristina Lind som har planerat mässan tillsammans med kollegan Petra Karlsson, samt Matti Malinen, kommunens energi- och klimatrådgivare.
Utöver avloppsfrågor blir det information om moderna energilösningar. Bland annat berättar kommunalrådet Anders Ljung (C) om sina solpaneler.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om