Avslutar kontakten med Georgien

Det blev bara en resa. Nu väljer Kinda kommun att avsluta kontakten med Georgien och Lettland. Kommunstyrelsen menar att det skulle ta för mycket energi att fullfölja förstudien. - Vi har inte tillräckligt med resurser för att göra det här på ett bra sätt, säger Pia Tingvall (C).

Kinda kommun avbryter förstudien med omedelbar verkan.

Kinda kommun avbryter förstudien med omedelbar verkan.

Foto:

Kinda2013-09-18 06:59


Under ett par års tid har Kinda kommun fört diskussioner om att starta ett trepartssamarbete med kommuner från Lettland och Georgien. Frågan togs upp av kommunstyrelsen i mars 2012. Då sa politikerna ja till att inleda en förstudie. I början av 2013 sa ICLD (Internationellt Centrum för Lokal Demokrati) ja till Kinda kommuns ansökan på 275 000 kronor. Pengarna skulle räcka till tre träffar: en i Georgien, en i Lettland och en i Kinda.

Fyra dagar
Den 3 juni åkte fyra kommunrepresentanter till Akhmeta i östra Georgien. Även fem lettiska representanter från kommunerna Amata och Ligatne fanns på plats. Kindadelegationen bestod av projektledaren Ture Göransson, politikerna Björn Hoflund (M) och Roger Rydström (S), samt Robert Jansson från barn- och utbildningsförvaltningen.
Under fyra dagar diskuterade representanterna från de olika länderna framtida samarbetsområden.
Tanken var att förstudien skulle fortsätta i höst. Men så blir det alltså inte.
Trots att det egentligen återstår två träffar väljer Kinda kommun att bryta förstudien med omedelbar verkan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om