Badförbudet står fast

En sakkunnig i allemansrätt menar att det saknas laglig grund för att stänga badplatsen i Pinnarp. - De uppgifterna stämmer inte. Vårt beslut står fast, säger Annika Seegers, Pinnarps Camping.

Den här sommaren är det enbart campinggäster som får bada i Pinnarp. Men det råder delade meningar om beslutets giltighet.

Den här sommaren är det enbart campinggäster som får bada i Pinnarp. Men det råder delade meningar om beslutets giltighet.

Foto:

Kinda2014-07-04 06:48


I slutet av maj meddelade Annika och Dennis Seegers - som driver Pinnarps Camping - att badplatsen stängs för allmänheten under sommaren. Istället är det endast campinggäster som får bada i Pinnarp.

Delade meningar
Men det råder delade meningar om camping-ägarna har rätt att stänga ute allmänheten.
Enligt Ingemar Ahlström, som har skrivet boken "Allt om allemansrätten - ett svenskt kulturarv", saknar beslutet laglig grund.
- Stängsel och skyltar får inte utestänga allmänheten så länge det inte är tomtmark eller skadekänsligt område, sa Ahlström till Corren tidigare i veckan.
Enligt den gällande detaljplanen är Pinnarps Camping ett fritidsområde.

Står fast
Annika Seegers på Pinnarps Camping säger att Ingemar Ahlströms utlåtande inte påverkar campingens inställning.
Badförbudet står fast.
- Man kan inte bara hänvisa till allemansrätten när badplatsen har utsatts för skadegörelse och nedskräpning. Vi har en egen jurist som tittar på ärendet. Jag återkommer när jag vet mer, säger Annika Seegers.
Så badplatsen i Pinnarp är stängd för allmänheten även fortsättningsvis?
- Ja.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om