Bagarboden har kravcertifierats

Bagarboden. Så heter det andra bageriet i Östergötland att bli kravcertifierat.

Bagarbodens ägare Jonas Nilsson och Maria Johansson visar stolt upp det nya certifikatet.

Bagarbodens ägare Jonas Nilsson och Maria Johansson visar stolt upp det nya certifikatet.

Foto:

Kinda2015-12-04 08:57


Jonas Nilsson och hans anställda i Rimforsa serverar i dagsläget fyra godkända produkter, men en utökning väntar, "Det ska vara produkter som vi kan stå för", säger den 22-åriga cafèägaren.

Bra kvalité och utan onödiga ingredienser, så vill bageriägaren Jonas Nilsson ha sina produkter. I snart två år har han drivit Bagarboden i Rimforsa, att ha ett helt eget ställe har varit det allra bästa under den tiden.

- Då får man utforma det precis som man vill. Det har varit två bra år, någon jättevinst har ju inte gjorts, men det har gått runt iallafall och det är jag nöjd med. Jag hoppas den nya kravcertifieringen kan få en positiv inverkan, säger Jonas Nilsson.

Det är organisationen KRAV som delar ut de prestigefulla miljömärkningarna.

På ekologiska grunder med särskilt höga krav på djuromsorg, hälsa, socialt ansvar och klimatpåverkan certifierar de förädlingsaktörerna runt om i hela landet som uppfyller dessa krav.

Med framförallt limpor tillverkade på endast ekologiska och miljömärkta råvaror uppfyller nu Jonas Nilsson och Bagarboden organisationens villkor, det är han unik med i Kinda och tillsammans med Vadstena Bröd den enda i Östergötland.

Läs mer i fredagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om