Barn fick prova på olika sporter

Förra året anordnade Östergötlands idrottsförbund en prova-på-dag i Kisa där alla som ville mellan 10-12 år fick testa på sporter, då fanns bara tid till fem minuter på varje sport men tanken var att se om det fanns något intresse. Svaret var ja och i år har de satsats större och tillsammans med kommunen och alla idrottsklubbar arrangerar ÖIF, Östergötlands idrottsförbund, ett tredagars sportläger.

I tre dagar har 32 barn fått testa på elva olika sporter.

I tre dagar har 32 barn fått testa på elva olika sporter.

Foto:

Kinda2014-08-15 06:41


Solen skiner ute i Pinnarpsområdet och med tanke på att skolan börjar om mindre än en vecka är det roligt att se så många barn springa omkring i området. 32 stycken barn är anmälda till sportlägret där man under tre dagar får prova på alla sporter man kan tänka sig att Kinda har att erbjuda.

Elva sporterLägret började i Rimforsa och dag ett fick barnen testa på skytte, innebandy, orientering och beachvolleyboll. Dag två anordnades på de nya planerna vid Värgårdsskolan i Kisa och bestod av tennis, alpint, basket och samarbetsövningar som de unga ledarna höll i. På dag tre höll lägret till vid Pinnarpsområdet och barnen fick prova på karate, ridning, boule och golf. Alla barn fick testa alla sporter, en timma på varje aktivitet vilket Staffan Lind, samordningsansvarig för dag tre på Pinnarpsområdet, tyckte var en bra idé.
- Normalt när vi har prova-på-ridningar kommer det inte mycket folk alls. Nu får alla testa och bland annat är det flera grabbar som tycker det är jättekul, berättar han.
Förutom Staffan finns det också nio unga ledare som hjälper till att göra lägret till det bästa.
- Jag har varit på många liknande arrangemang tidigare men jag har aldrig varit med om så här duktiga ledare. Inte heller så skötsamma barn, säger Håkan Hemäng, idrottskonsulent och anordnare av lägret.

Axel Vaerneus 12 år tyckte att ridning och skytte var roligast.
Axel Vaerneus 12 år tyckte att ridning och skytte var roligast.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om