Barn provade olika idrottsaktiviteter

I tisdags eftermiddag var hela Idrottsplatsen i Kisa full med olika aktiviteter, där fanns skytte, karate, ridning, fotboll, tennis, fri-idrott och motorsport.

MK Kinda och Ydre MK hade med både rally- och folkracebilar.

MK Kinda och Ydre MK hade med både rally- och folkracebilar.

Foto:

Kinda2013-06-27 06:41


Prova-på-dagen i Kisa var riktad till barn på mellanstadiet och runt 50 barn kom till Idrottsplatsen för att få testa på de olika sporterna. Det började med att kultur- och fritidschefen Jerker Carlsson välkomnade alla och sedan delades barnen in i olika grupper, alla grupper fick en keps i en speciell färg för sin grupp. Efter det delades grupperna ut på de olika sporterna och ett rotationssystem gjordes med 30 minuter på varje sport.

Bra komplement
Idén till dagen kom till under hösten och det var Kinda kommun tillsammans med nio lokala föreningar som stod för dagen: Kinda Ridklubb, MK Kinda, Kisa Skyttegille, Korpen, Ydre MK, Kisa Ditokan Karateklubb, Kisa Tennisklubb, Kisa SK och Kisa BK. Deras idé från början var att göra ett läger men istället valde man att börja lite smått. Efter sommaren ska dagen utvärderas och eventuellt kommer dagen att återkomma igen.
- Vi tycker att idrott är ett bra komplement till föräldraskapet och skolan. Idrott är en bra start i livet, säger Jerker Carlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om