Barnen pratade Rimforsas framtid

Simhall med vattenrutschkana ut i Järnlunden. Nils Dacke-staty på torget. Visst har barnen idéer om Rimforsas framtid. I måndags pratade de med politikerna.

Skolelever och politiker samlades för att prata Rimforsas framtid under ledning av Ture Göransson.

Skolelever och politiker samlades för att prata Rimforsas framtid under ledning av Ture Göransson.

Foto:

Kinda2009-03-03 07:45


Det är Ture Göransson och Pia Tingvall, tjänsteman respektive politiker i Kinda kommun, som besökt skolan i Rimforsa. Där har de pratat med barnen om demokrati och om den nya översiktsplanen som är på väg att tas fram över Rimforsa.
Sen fick barnen, under lärarnas ledning, fundera kring Rimforsas framtid och vad de skulle vilja ändra på. Resultatet blev en utställning i skolans matsal.

Tivoli och busfabrik
I måndags fanns några av Kindas politiker på plats med kommunalrådet Anders Ljung i spetsen. Och de fick nog en hel del att tänka på.
De lite mindre barnen har raka önskemål som djurpark, tivoli och busfabrik. Andra ville ha bowlinghall, ishall och simhall.

4 H-gård
Klass 6 B har tagit fram en hel plan med karta och allt. Här finns en ny fritidsgård nära stationshuset. Här finns en simhall på Västerliden, en 4 H-gård på Hackel och ett helt omgjort, parkliknande torg med flera affärer.
- Sen Björksund vill vi fortfarande ska vara som det är, säger Hilda Davidsson. För där behöver skolan kunna vara.
- Men hur ska kommunen kunna påverka att ni till exempel vill ha fler restauranger, säger politikern Tomas Zandén. Hur tänker ni där?
- Om man bygger fler lägenheter i Rimforsa så blir det mer folk och då kanske det kan bli fler restauranger, säger barnen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om