Bastubesök ledde till fotoutställning

De ställer ut på Nevabooks: "Alla kvinnor är vackra."

Kinda2015-10-28 07:29


Omkring 30 personer besökte i lördags Nevabooks i Rimforsa, där det anordnades vernissage för fotoutställningen "Kvinna". Fotograferna bakom utställningen är Mona och Stefan Gelebo från Västervik. Det är första gången som de ställer ut i Rimforsa men utställningen "Kvinna" har tidigare ställts ut två gånger sedan i somras och har varit väldigt populär.

Utställningen visar svartvita foton av kvinnor i olika åldrar. Den yngsta tjejen är fem år och den äldsta kvinnan är 86 år. Tanken med fotona är även att de ska berätta något, med en "touch av dokumentär" som fotograferna själva uttrycker det. Kvinnorna på fotona har fått besvara frågan "Vad är viktigt för dig i ditt liv just nu?". Utställningen är en blandning av foton och svar på frågan.

- Idén till fotoutställningen fick jag under ett bastubesök. Två kvinnor i 30-årsåldern pratade väldigt illa om sina kroppar och planerade att genomföra bröstförstoringar. Jag ville visa att alla kvinnor är vackra, på sitt sätt. Det ledde till en utställning 2011 och nu har vi utvecklat kvinnotemat tillsammans denna gång, säger Mona Gelebo.

Läs mer i onsdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om