"Bättre än att skicka ut pengar externt"

Förvaltningschef Eva Holm är först inte särskilt villig att tala om diskussionerna kring Kinda Lärcentrum, AMI och framtida placeringar av verksamheten. -Helt enkelt därför att vi i nuläget ser oss som hyresgäster, om det sedan är Kinda kommun som är hyresvärd, eller Regenten, så är vi fortfarande hyresgäster. Och några andra beslut finns i nuläget inte.

Förvaltningschef Eva Holm. Foto: Alf Wesik

Förvaltningschef Eva Holm. Foto: Alf Wesik

Foto:

Kinda2018-02-08 14:00

Eva Holm medger ändå att frågan ligger på bordet, men att hon snarare ser politikernas åtgärd som ett sätt att försäkra sig om att det finns en frihet att kunna flytta till Stjärnebo.

-Men i nuläget har vi kontrakt där vi sitter fast ytterligare en tid i de nuvarande lokalerna.

Hur lång tid då?

-Det är olika delar i olika kontrakt, men det är i alla fall i två år på vissa delkontrakt.

Konkret ärende

Från politiskt håll verkar kommunstyrelsen knata fram aningen framför vård- och utbildningsförvaltning. Det är ändå ett beslut taget om att belasta fjolårets budget med fyra miljoner, för att just kunna lösa avtalet med Regenten Fastighets AB.

-Ja, så är det, svarar Eva Holm, men det ser jag mer som ett resultat av att Kinda kommun gjorde ett ekonomiskt sett mycket bra år 2017.

Så det är fel, tycker du att diskutera detta ärende nu, det finns ju och det är väldigt konkret?

-Jag tror att Stjärnebo skulle passa mycket bra, men för att kunna ge en hel bild av det hela, vill jag att alltsammans först diskuteras inom Kinda Lärcentrum, inom AMI och från vår sida. Några sådana diskussioner har inte skett än.

-När det gäller de här olika verksamheternas målgrupper, så är de i vissa fall samma personer. Och då finns det en vinst att jobba tillsammans.

Krävs en hiss

Så det fungerar inte bra idag då, när de är åtskilda?

-Jo, det går att hitta bra lösningar även på det alternativet?

Och så är det inte?

-Det kommer inte att gå prestige i detta. Det handlar om människor, om personal. Alla har individernas bästa i fokus och det kommer att bli bra.

Hon avsäger sig dock alla frågor om lokalernas beskaffenhet.

-Ja, det kommer att krävas en hiss, av anpassningsskäl. Men i övrigt ligger ansvaret för anpassningen av lokalerna på Samhällsbyggnadsförvaltningen. När det har skett kommer vi att ta ansvar för innehållet i lokalerna, verksamheten och människorna.

Vad är din egen åsikt?

-Jag kan i viss mån förstå politikerna. Om det finns tomma lokaler, som dessutom står tomma, så är ju det bättre rent ekonomiskt än att skicka ut hyrespengarna externt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om