"Behåll Klockargården i kyrkans regi"

Vad händer egentligen med Klockargården i Västra Eneby? Det var huvudfrågan när kyrkorådet träffade församlingsborna. - Vi hade en saklig och konstruktiv diskussion. Målsättningen är att behålla Klockargården i kyrkans regi, säger Tomas Larsson, kyrkorådets ordförande.

Kinda2012-01-20 07:52

Det är ingen hemlighet att Kinda Pastorat har en sviktande ekonomi. Med anledning av det har kyrkonämnden tagit ett principbeslut om att avveckla församlingshemmen i Horn, Hycklinge, Tidersrum, Västra Eneby, samt sockenstugan i Kisa.
I onsdags kväll kom ett 30-tal personer till Klockargården i Västra Eneby för att diskutera den uppkomna situationen.
- Jämfört med de andra församlingarna skiljer vi oss lite. Här i Västra Eneby finns det ingen annan lokal. Alternativet är att åka till Kisa. Därför ville vi kolla vad församlingsborna tycker, säger Tomas Larsson, kyrkorådets ordförande i Västra Eneby.

Tydligt besked
Beskedet var tydligt.
Församlingsborna vill ha kvar Klockargården i kyrkans regi.
- Ja, alla var överens om den åsikten. Jag tolkar mötet som att det här är en väldigt viktig fråga i Västra Eneby, säger Larsson.
Istället för att sälja Klockargården föreslår församlingsborna att kyrkonämnden behåller ansvaret, samt betalar de fasta kostnaderna som el och sophämtning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om