Bilder med kontrasten i fokus

Det såg länge ut som att det inte skulle bli någon mer utställning innan Nevabooks i Rimforsa stängde sina portar för gott, men så blev, som tur är, inte fallet. Det är fotografen Niklas Storm som får äran att, tillsammans med utställningsgeneralen Erkki Saikkonen, knyta ihop säcken och bjuda alla entusiaster på en sista samling fotografier.

... till de nästan overkliga stadsvyerna. Foto: Niklas Storm

... till de nästan overkliga stadsvyerna. Foto: Niklas Storm

Foto:

Kinda2017-12-08 11:00

- Vi är givetvis väldigt stolta och nöjda över det vi gjort. Nevabooks har blivit en samlingspunkt för de intresserade och bygden har tyckt om att vi funnits här, men på sätt och vis är det skönt att vi tagit det här beslutet. Det ligger mycket jobb bakom verksamheten, jobb som inte syns, men det är klart det är vemodigt, vi hade gärna sett att det levt vidare, berättar Erkki Saikkonen.

Två skilda delar

Det är fjärde gången som den Arnebo-stationerade fotografen ställer ut i Rimforsa och i det här fallet är det bilder, med kontrasten i fokus, som utgör upplevelsen. Efter flera resor till miljonstaden Shanghai i Kina har en effektfull utställning tagit form. Genom att visa två, vitt skilda, delar av samma stad, från de små gatorna och de unika människorna till de nästan overkliga stadsvyerna, har Niklas Storm skapat en kontrastrik samling.

"Ett kulturbidrag"

- Jag har verkligen försökt att visa hela skalan, från de stora glasskyskraporna ner till de mindre gatorna där skomakare ställer ut en låda och lagar förbipasserandes skor. Det är gatubilderna jag gillar mest, i dem är det liv, de berättar så mycket mer, säger fotografen och kommenterar det faktum att han utgör Nevabooks allra sista utställning:

- Jag är glad att jag får ställa ut, men ledsen att de lägger ner. Jag har varit här vid i princip varje utställning och de har verkligen gett bygden ett kulturbidrag, de har lagt ner ett fantastiskt arbete.

Från de mindre små gatorna... Foto: Niklas Storm
Från de mindre små gatorna... Foto: Niklas Storm
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om