Blommande vitsippor delas ut i augusti

De lokala Kristdemokraterna i Kinda kommun delar årligen ut ett ”Vitsippspris” för att uppmuntra och uppmärksamma det positiva arbetet en person, kommunal verksamhet, förening eller företag gör för vårt närsamhälle oavsett om de sker i det tysta eller i strålkastarljuset. Årets pristagare är verksam i Björkfors.

Rick Veen mötte Lena Käcker Johansson och Ingvald Abrahamsson med en förvånad blick. Foto: Morgan Karlsson

Rick Veen mötte Lena Käcker Johansson och Ingvald Abrahamsson med en förvånad blick. Foto: Morgan Karlsson

Foto:

Kinda2017-08-07 13:40

I hela landet delar kristdemokraterna ut det årliga Vitsippspriset. I Kinda har dessa utmärkelser mottagits av förtjänta personer och organisationer sedan början av 1990.

Först som ett ”Alla hjärtansdagspris”, med en tårta till vinnaren, och minst 15 år som vitsippspris. Som tidigare mottagare av utmärkelsen kan anges: Café Bergdala, NevaBooks, Räddningstjänsten i Horn, väntjänsten i Horn med flera.

– Vitsippspriset delas ut för stora och små insatser som är viktiga för samhället. Ofta utförda i det tysta. Något som är bra för samhället, fast det kan även vara bra för den lilla människan.

– Kanske marknadsför man kommunen på ett framgångsrikt sätt, förklarade Lena Käcker Johansson, ordförande och gruppledare för Kristdemokraterna i Kinda.

– Vinnaren kan vara en person, kommunala verksamheter, föreningar eller företag.

Väl värda priset

Styrelsen för Kristdemokraterna i Kinda utser en vinnare för det årliga priset, där de även försöker få med de olika delarna av kommunen. Årets pristagare får ett fint diplom, en ljusstake samt äran att ha lyckats.

– Årets vinnare är väl värda det här priset, berättade Käcker Johansson. De marknadsför Kinda något alldeles otroligt bra, både på nära håll fast även utomlands. De har en stor inströmning av besökare till Kinda från många olika länder.

– De arbetar året om, med att människor ska få fina upplevelser i Kinda. Både naturupplevelser och kulturupplevelser, samt att de samarbetar med, och marknadsför även andra verksamheter i kommunen på ett fint sätt. Besökarna brukar känna sig omhändertagna och uppmuntrade av sin vistelse här hos vinnarna.

Lena Käcker Johansson och partiets vice ordförande Ingvald Abrahamsson knackar på hos de goda ambassadörerna för Kinda. Vinnaren möter upp duon med en förvånad blick innan Käcker Johansson förklarade deras egentliga syfte.

På trappan till vandrarhemmet i Björkfors tog så paret Linda och Rick Veen emot årets pris från Lena Käcker Johansson.

Paret arbetade för fullt med 36 inhyrda gäster från en stor familjeträff. Under torsdagskvällen hade de 61 matgäster att serva.

– Vi kom hit 2003 och under 14 år har vi utvecklat verksamheten hela tiden vilket ska ge liv åt samhället och bygden, förklarade Rick Veen. Det är jätteroligt att uppskattas för vårt arbete.

– Hela vår familj lever med verksamheten, och det blir inte så mycket tid över till semester, fast våra barn skapar snabbt internationella kontakter med gästernas barn, så de har nya vänner som de leker med hela tiden, avslutade paret.

Fr.v. Lena Käcker Johansson, Linda och Rick Veen samt Ingvald Abrahamsson.
Fr.v. Lena Käcker Johansson, Linda och Rick Veen samt Ingvald Abrahamsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om