Blomstrande säsong för turistboende

Att sommaren har erbjudit fantastiskt väder kan nog de flesta hålla med om. För Kindas turistboenden har säsongen blomstrat med mycket besökare och positiv respons. När vår tidning frågar vad det är som drar är de nästan alla överens om att svaret är naturen och Astrid Lindgrens Värld.

Anna-Lena Monell och Sofie Didi anser att de har haft en fantastisk sommar och börjar dessutom närma sig 6 000 sålda räkmackor.

Anna-Lena Monell och Sofie Didi anser att de har haft en fantastisk sommar och börjar dessutom närma sig 6 000 sålda räkmackor.

Foto:

Kinda2014-08-19 07:22


För alla turistboendena i Kinda har antalet besökare ökat från tidigare år, och inte undra på det efter den sommaren vi har haft.
- Det har minst sagt varit en vädervänlig sommar med många fina kvällar för både campingen och serveringen, säger Sofie Didi, Hornåberg.

Övervägande utländska gäster
Något annat som många av sommarboendena verkar ha gemensamt är att övervägande delen är utländska gäster.
Pinnarps camping berättar att de haft 70 procent holländare och 30 procent tyskar.
Då och då har det också kommit någon svensk, finsk eller norsk. Pinnarps ägare Annika Seegers berättar om deras absolut bästa sommar då campingen har varit fullbokad i princip hela tiden.
- Jag tror folk kommer hit eftersom vi är en lugn, bilfri familjecamping. Många barnfamiljer uppskattar att barnen kan springa omkring och leka själva. Nästa år kommer vi att fortsätta som vi gör nu och vi har redan många bokningar, berättar Annika.
Några andra som också har haft majoriteten utländska besökare är Kalvudden, utanför Rimforsa.
- Det har varit bättre angående turister i sommar, dock inte så mycket svenskar. De svenskar som kommer är i grupp på till exempel släktträffar. Sen har vi haft vårt årliga kollo i sju veckor också så då har det varit fullt upp, säger Birgitta Brydolf som driver Kalvudden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om