Boksläpp av "Familjen Danbom på Titanic"

På lördagen var det boksläpp på biblioteket i Horn. Pia Lindgren från Jönköping gav då ut sin bok "Familjen Danbom på Titanic" - en släktkrönika.

Pia Lindgren släppte i lördags på biblioteket i Horn sin bok ”Familjen Danbom på Titanic” Foto: Lovisa Monell

Pia Lindgren släppte i lördags på biblioteket i Horn sin bok ”Familjen Danbom på Titanic” Foto: Lovisa Monell

Foto:

Kinda2016-11-29 14:00

För sex år sedan började Pia Lindgren skriva på sin bok och tanken var att den skulle komma ut 2012. Men på grund av att hårddisken gick sönder försvann det mesta av hennes material och Pia tog en paus. I juli förra året bestämde hon sig dock för att tiden var inne att fortsätta och i juni i år var boken klar.

Inspiration från familjen

I 25 år har hon släktforskat om hennes familj och intresset föddes från början av hennes mamma som gick på släktforskarkurser.

- Sedan följde jag med min pappas fru till biblioteket en gång när hon skulle släktforska och jag satt och tittade på henne i två timmar. Jag tänkte för mig själv att det där kan väl inte vara så svårt, sen började jag själv, berättar Pia.

Hon berättar också att släktforskningen blev ännu roligare när hon hittade anknytningar till henne själv och emigranterna. Att skriva en bok har varit en dröm sedan länge.

- Jag tycker om att skriva om människor som gett något avtryck i historien. Jag har faktiskt redan börjat på bok nummer två, den handlar om Tattarkravallerna i Jönköping, om vad som hände och personerna bakom.

Pia har i och med boken gjort besök i Amerika där har hon rest runt och träffat många av sina tidigare okända släktingar Danbom, vars liv hon i boken berättar om.

På biblioteket i Horn hade man i samband med bokutsläppet sammanställt en utställning med Titaniclitteratur från Sverige, Amerika och Irland.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om