Bredbandsmiljoner till Köby

Köby-projektet har nu fått ytterligare 9,1 miljoner kronor för att fortsätta sin bredbandsutbyggnad. Sammanlagt kommer ytterligare 5 000 invånare och 650 företag nu att få tillgång till snabbare internetuppkoppling.

Nu delar EU ut ytterligare pengar. KÖBY-projektet har fått 9,1 miljoner kronor för att bygga ut bredbandsnätet.

Nu delar EU ut ytterligare pengar. KÖBY-projektet har fått 9,1 miljoner kronor för att bygga ut bredbandsnätet.

Foto:

Kinda2003-05-20 07:29

Pengarna kommer från EU:s Mål 2 Södra och möjliggör alltså en fortsatt utbyggnad av bredbandet i de fyra Köby-kommunerna, det vill säga Kinda, Ödeshög, Boxholm och Ydre. De nya miljonerna ska bland annat gå till att lägga bredband mellan Kisa och Rimforsa, Ödeshög-Hästholmen och Österbymo-Hestra. Dessutom kommer det att göras ett flertal insatser för att binda samman kommunerna i ett gemensamt IT-nät.
Att lägga bredband mellan Kisa och Rimforsa kommer enligt uppgifter att kosta drygt fyra miljoner kronor. Och tanken är att anslutningen ska gå enligt följande sträcka: Kommunhuset i Kisa - reningsverket - Hitthem - Tjustad - Slätmon - Rimforsa silo - skolan.
- Detta är en rejäl och långsiktig satsning som rätt använd kan bidra till att utveckla näringslivet och öka inflyttningen. Kommunerna blir mer attraktiva för såväl boende som företagare när man kan erbjuda en god IT-service, säger länsrådet Magnus Holgersson.
Den totala investeringsbudgeten uppgår till 33 miljoner kronor och av detta får kommunerna själva betala en tredjedel. Resten finansieras av staten och EU, fördelat på elva respektive nio miljoner kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om