Brister i djurhållningen

I maj fick en djurägare i Kinda kommun tio nya förelägganden med anledning av omfattande brister i djurhållningen. Kommunens miljö- och byggkontor såg allvarligt på saken och uppmanade djurägaren att omgående åtgärda samtliga brister samt ännu en gång tänka över sin framtida djurhållning.

Kinda2007-11-26 07:35

När kommunens djurskyddsinspektör nyligen besökte den aktuella gården kunde denne dock konstatera att inga förändringar inredningen hade skett sedan tidigare besök.
Ladugården var inte rengjord och stallet var inte utmockat. Det sprang dessutom omkring ett flertal råttor i ladugården.
Vid besökstillfället på förmiddagen var djuren inte heller utfodrade. Det gick fortfarande omkring lösa djur i stallet, och kalvarna hade inte fri tillgång till grovfoder.
Alla djur var heller inte installade i ladugården, utan där fanns tre tjurar, tre kvigor, en ko och tre kalvar. Djurägaren uppgav vid besöket att han även hade närmare ett 40-tal djur vid två andra fastigheter, och han uppmanas nu av djurskyddsinspektören att dessa djur snarast ska tas hem för installning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om