C, L och LPo bildar allians för Kinda

Centerpartiet, Liberalerna och Landsbygdspartiet Oberoende bildar en egen allians inför fullmäktigevalen om drygt ett år.

Fyra glada herrar som bildar allians för Kinda. Fr v Anders Ljung (C), Lars Karlsson (L), Pierre Ländell (LPo) och Rickard Lindh (C). Foto: Lars-Göran Bexell

Fyra glada herrar som bildar allians för Kinda. Fr v Anders Ljung (C), Lars Karlsson (L), Pierre Ländell (LPo) och Rickard Lindh (C). Foto: Lars-Göran Bexell

Foto:

Kinda2017-08-29 10:06

Missnöje efter att den politiska organisationen klubbades och att vänstern och miljöpartiet går sina egnavägar är orsaken till att de tre partierna nu bildar en egen allians.

– Vi är ganska missnöjda med med den politik som nu förs i Kinda och vi vill ha en förbättring. Kommer vi tre att vinna valen kommer vi att förändra mycket inom bland annat näringsliv, landsbygd och bostadsbyggande, inledde Pierre Ländell (LPo) gårdagens presskonferens tillsammans med Richard Lindh (C), Anders Ljung (C) och Lars Karlsson (L).

De tre partierna kommer nu att inleda ett fördjupat samarbete och kommer under hösten att arbeta fram dels en gemensam budget och dels ett gemensamt politiskt program.

– Jag är helt övertygad om att nuvarande majoritets partier i Kinda kommer att tappa väljare inför nästa fullmäktigeval, sa Pierre Ländell.

I dag har (C) fem mandat i fullmäktige, (L) har två och (LPo) har ett mandat. 
Det behövs tio mnadat till för att få majoritet i fullmäktige.
– Vi måste söka samarbete med andra partier. För vår del är det dock uteslutet att samarbeta med (V) och (SD), sa Lars Karlsson.

– Jag kan inte på något sätt tänka mig samarbete med (S), sa Pierre Ländell.
– Vi utesluter inte något parti med (SD) känns väldigt avlägset att samarbeta med, sa Anders Ljung.

Miljöpartiet då, är det ett alternativ?
– Nja, de känn lite spretiga, sa Rickard Lindh.
– Det är inte vi som ska komma med mössan i hand och vi kommer inte att vara något lydparti, sa Lars Karlsson.

Men om inte LPo kan tänka sig att samarbeta med (S) då spricker er allians?
– Man ska inte utesluta någonting, svarade Pierre Ländell.

– Det absolut viktigaste för oss är att sätta de politiska sakfrågorna på agendan, sa Lars Karlsson.
– En sak är säker att majoritet efter nästa fullmäktigeval måste höja skatten. Den överinvestering som nu görs kommer att få konsekvenser, avslutade Pierre Ländell.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om