David Wenhov (C) har gått bort – blev 57 år gammal

Den tidigare Kindapolitikern David Wenhov (C) har gått bort efter en lång tids sjukdom. För mindre än två veckor sedan meddelade han att han behövde lämna sina politiska uppdrag på grund av hälsoskäl.

Kindapolitikern David Wenhov (C) avled under fredagen efter en tids sjukdom.

Kindapolitikern David Wenhov (C) avled under fredagen efter en tids sjukdom.

Foto: Dennis Petersson

Kinda2023-04-02 07:18

David Wenhov röstades i januari fram till att bli andre vice ordförande i samhällsbyggnadsnämnden i Kinda kommun. Han kunde själv inte medverka på mötet på grund av sjukdom. Två månader senare skickade han in en avsägelse inför fullmäktiges sammanträde.

"Med tungt sinne måste jag be fullmäktige om entledigande av samtliga politiska uppdrag i Kinda kommun av hälsoskäl."

Han passade också på att rikta sig direkt till ledamöterna och framhävde att deras arbete utgör en "samhällsgärning som nog kan sägas vara en av de finaste uppgifterna i en demokrati".

David Wenhov gick med i Centerpartiet i slutet av 2019 efter att tidigare ha tillhört Landsbygdspartiet oberoende och Liberalerna. Wenhov bodde under sin sista tid i Linköping. Utöver politiken ägde han företaget Haga utbildning som drev två förskolor i Linköping. Hans företag Haga stall och omsorg skötte driften av Smedstad ridsportcenter och i flera år försökte han starta upp en gymnasieskola på ridanläggningen.

– Det är fruktansvärt att det skulle gå så snabbt och så illa. Han lämnar ett stort tomrum efter sig. Vi hoppades att det här skulle kunna gå över och att han skulle kunna komma tillbaka, säger Tore Olsson, ordförande för Centerpartiet i Kinda.

Som vi tidigare skrivit kommer Anders Ljung (C) ta över Wenhovs plats i Samhällsbyggnadsnämnden. Wenhovs plats i kommunfullmäktige ska fyllas av Tore Olsson.

– Han betydde mycket under den här perioden och har gjort ett fantastiskt jobb och har varit en oerhört stor tillgång för Centerpartiet. Vi var jätteglada efter att han kommit tillbaka från sjukdomen förra gången. Och sen kommer detta. Det är oerhört sorgligt, säger Tore Olsson.

David Wenhov blev 57 år gammal.

David Wenhov har gått bort. Han blev 57 år gammal.
David Wenhov har gått bort. Han blev 57 år gammal.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!