Casanovas drog stor publik till Valö

Motalabandet är väldigt aktuella då de nyligen släppt nytt album och är guldklave nominerade. Lördagskvällen tillbringade de på scenen på Valö festplats i Björkfors inför drygt 400 besökare.

Drygt 400 personer var på Valö under måndagens dans med Casanovas. Foto: Morgan Karlsson

Drygt 400 personer var på Valö under måndagens dans med Casanovas. Foto: Morgan Karlsson

Foto:

Kinda2017-06-09 12:47

Det är fullbokad kalender för de fyra grabbarna i Casanovas. 160 spelningar väntar under 2017.

- Efter att vi under de sista tre månaderna legat på 15 spelningar i månaden så ökar vi nu upp takten inför sommaren, berättar Jimmy Lindberg, gitarr och sång. Lindberg var med och grundade bandet 1994.

Under de snabbare bugglåtarna fylldes dansgolvet snabbare än under de lugnare låtarna. Det var härligt att se den stora åldersvariation som fanns hos besökarna på ön denna kväll.

Även fanns det stor blandning på dansstilarna. Några som såg väldigt duktiga ut visade sig vara tävlingsdansare från Linköping och Oskarshamn.

Just de långa resorna var också något som framkom bland besökarna. De som är aktiva dansare och som älskar detta har inget emot att åka långt för rätt band som även drar liknande dansare.

Under kvällen träffades dansare från Kinda, Linköping, Kalmar, Oskarshamn, Blomstermåla med många fler platser.

Dubbelbugg

Alla de unga utövarna är ett gott tecken på att dansbandskulturen håller i sig, eller att musiken blivit modernare.

- Det är väldigt kul med dessa sociala danser och alla dess olika stilar. Samtidigt får man ju även träffa många nya människor, berättar Eric Lindblad, Oskarshamn och Emma Andersson, Linköping.

Under pausen blev det snabbt kö vid serveringen och vid grillen där korvarna precis blivit klara. Då även bandmedlemmarna tog sin välbehövliga paus fortsatte vissa par att dansa under det stora taket.

- Det är ju nu som först man får plats att sprida ut sig, säger Emil Johansson då han svänger runt tjejerna Melinda Karlsson och Lydia Dahlgren i en dubbelbugg.

Lugn och städad

Björkfors GoIF arrangerar numera en årlig dans på Valö, mot de tre som ägde rum för 20 år sedan, informerar styrelsemedlemmen Lars Ekholm där han sitter i kassan.

Kvällen summerades som lugn och städad av både vakterna och kassapersonal.

Bandets grundare Lindberg berättade om nomineringarna som väntar inför dansbandsveckan i Malung.

- Vi är nominerade både som årets band och även så är den senaste skivan nominerad till årets skiva. Själv vann jag för två år sedan priset för årets musiker, fast detta är alltid lika spännande och roligt. Det är också ett kvitto på att vår musik är omtyckt.

- Nu väntar snart färden hem till familjerna och klädbyte, innan vi åker vidare till Jönköpingspubliken inför Nationaldagens spelning, avslutade Jimmy Lindberg.

Casanovas har fulltecknad kalender med 160 bokade spelningar spelningar under 2017.
Casanovas har fulltecknad kalender med 160 bokade spelningar spelningar under 2017.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om