Charlotta är ny rektor i Rimforsa

Höstterminen är i full gång. På Rimforsa skola är det ett nytt ansikte som leder arbetet. - Det känns väldigt inspirerande. Jag älskar att jobba med skolfrågor, säger Charlotta Jonsson.

"Jag har fått många positiva intryck de här första veckorna. Det är en härlig stämning på skolan bland både lärare och elever", säger Charlotta Jonsson, ny rektor i Rimforsa.

"Jag har fått många positiva intryck de här första veckorna. Det är en härlig stämning på skolan bland både lärare och elever", säger Charlotta Jonsson, ny rektor i Rimforsa.

Foto:

Kinda2013-08-30 07:28


När Lotta Engdahl fick nya arbetsuppgifter inom barn- och utbildningsförvaltningen påbörjade Kinda kommun jakten på en ny rektor till Rimforsa skola. 27 personer sökte tjänsten. Valet föll på Norrköpingstjejen Charlotta Jonsson.
När vår tidning träffar Charlotta Jonsson har eleverna precis genomfört förmiddagens första rast. Det är dags att återgå till skolbänkarna.
Charlotta Jonsson blickar ut över skolgården och ler:
- Jag har fått många positiva intryck de här första veckorna. Det är en härlig stämning på skolan bland både lärare och elever.
Hur är du som rektor?
- Jag vill ha en bra dialog med alla inblandade. Föräldrar och elever ska känna att de kan kontakta mig, oavsett vad det gäller.
Hon fortsätter:
- Om jag ska nämna något speciellt så är det viktigt att hänga med i IT-utvecklingen. Min uppfattning är att Kinda kommun ligger väldigt bra till när det gäller IT-frågor. Det finns en vilja inom förvaltningen att hänga med och utveckla skolverksamheten.

Kemiska analyser
Det är ingen slump att Charlotta Jonsson jobbar inom skolans värld. Redan som sjuåring ville hon bli lärare.
Men yrkeskarriären började faktiskt på ett laboratorium i Norrköping.
- Efter gymnasiet fick jag jobb som laboratorieassistent. Jag var med och gjorde kemiska analyser vid tillverkning av bland annat fryspåsar.
- Min pappa var kemist och min mamma lärare. Så till en början gick jag i pappas fotspår...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om