Christian Simonssons egna ord om kontraktet med Gullringen

Kritar på i helgen - "om inte Arsenal kommer med något jättebud..."

Christian Simonsson. Foto: Magnus Strömsten

Christian Simonsson. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Kinda2015-11-27 09:56


Som vår tidning kunde berätta i går kväll är det nu helt klart att den division 2-meriterade mittfältsmotorn Christian Simonsson, den gångna säsongen i Kisa BK, är klar som ny spelande tränare för Gullringens GoIF i division 4 Elit.

Nu berättar Simonsson själv om vad det var som fick honom att bestämma sig:

- Först och främst känns det jätteskönt att äntligen ha tagit beslutet. Vi är muntligt överens och om inte Arsenal kommer med något jättebud i dag så är det tänkt att avtalet ska skrivas under i helgen, skrattar Christian Simonsson.

- I slutfasen av förhandlingarna var det några detaljer vi diskuterade. Jag hade lite frågor kring några olika saker, men dessa har jag fått svar på nu.

Christian Simonsson berättar att det i första hand är utmaningen som lockar.

- Att få vara en del av Gullringens omstart (laget åkte ju ur division 3 i höstas) känns väldigt inspirerande. Jag går och tänker fotboll dygnet runt nu. Det känns som att jag har varenda träning under hela året i huvudet, skrattar han.

Kontraktet man har kommit överens om sträcker sig över ett år och för Christian Simonsson avser det alltså både rollen som spelare och som tränare. Självklart är han en supervärvning för Gullringen som spelare. Tränarsysslan kommer att delas med ytterligare en person, men något namn är ännu inte klart.

- Jag har ingen tidigare bakgrund som tränare, så därför känns det skönt att vi ska vara två. Att spela och agera huvudtränare och dessutom coacha under matcherna hade varit en omöjlighet. Min roll som tränare kommer vara delad eller så kommer jag fungera som assisterande. Det är något vi får sätta oss ner och diskutera när det andra namnet är klart, berättar Simonsson.

Att lämna moderklubben Kisa var långt ifrån självklart för Christian.

- Självklart är det ett tungt beslut att ta. Men Gullringen lockade ända från början och för min egen del ska det bli kul med en omstart i en ny miljö. Sedan vägde det tungt att alla Gullringens försäsongsträningar, som drar igång i januari, kommer hållas i Vimmerby. Det spar jag mycket bilåkande på, vilket var det tunga för mig i fjol.

Hur är då den nye tränarens syn på Gullringens trupp?
- Många säger att den ser tunn ut, men min känsla är faktiskt helt omvänd. Här blandas rutin med ungdomlig talang och vi har en hel del intressant på gång in, som vi för diskussioner med, säger han kryptiskt.

- Förhoppningsvis kan rekryteringen av nya spelare också få en liten skjuts nu när de vet hur åtminstone en del av tränarkonstellationen ser ut, avslutar Christian Simonsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om