Cirkusskola med Cirkus Cirkör

- Det är kul att röra på sig och cirkus låter så spännande. Därför anmälde jag mig, säger Karin Lehnér. Hon har tillsammans med 33 andra ungdomar tränat cirkuskonster i fem dagar i Linköpings Folkets Park. På fredagen hade de uppvisning för föräldrar och nyfikna. Under veckan har de bland annat provat på att gå på lina, stå på händer, hjula, bygga kroppspyramider och utföra konster i trapetsen.

Systrarna Maria och Sofia Ekstrand tränar till vardags truppgymnastik och tyckte att cirkusträningen till en början var lite väl enkel.

Systrarna Maria och Sofia Ekstrand tränar till vardags truppgymnastik och tyckte att cirkusträningen till en början var lite väl enkel.

Foto:

Kinda2003-07-15 05:40

Alla ungdomarna har under veckan fått prova på det mesta inom cirkuskonst. Sen valde de något de tyckte extra mycket om, eller som det tyckte var roligt, att träna mer på. De övade in varsitt nummer, ensamma eller tillsammans med någon, att framföra under föreställningen.
- I början var det lite enkelt, säger Sofia Ekstrand, men sen blev det bättre.
Tillsammans med sin syster Maria Ekstrand, Andrea Dahlgren och Nathalie Hedlund Brogen bjöd hon på akrobatik på den utrullade mattan uppe på scenen. Alla fyra tränar annars truppgymnastik i Nikegymnasterna och det syns att de provat på flera av rörelserna förut.
Skapa intresse
- Idén är att skapa ett intresse för cirkus, säger Malcolm Cederberg från Cirkus Cirkör. Han har tillsammans med Linda Petersson och Fofo Rakez tränat ungdomarna under veckan.
- Det kan vara svårt för unga att få prova på cirkus. Det finns ju inte samma möjligheter till det, ute i landet, som det finna att spela fotboll till exempel, fortsätter han.
Han säger att de unga ibland kan känna lite press och vara nervösa när de ska samarbeta eller visa varandra vad de lärt sig. De flesta känner inte varandra sedan tidigare heller.
- Men då snackar vi med dem och det brukar lösa sig, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om