Dags att köpa årets majblomma

Nu har de gröna fina säljväskorna kommit innehållande årets majblommor. På torsdag den 6 april, startar Majblommans insamling, och försäljningen tar då fart denna dag när ungdomarna får tillgång till majblommorna.

Eleverna är sugna på att påbörja försäljningen av årets majblommor. Foto: Morgan Karlsson

Eleverna är sugna på att påbörja försäljningen av årets majblommor. Foto: Morgan Karlsson

Foto:

Kinda2017-04-05 16:00

Majblomman är en ideell och opolitisk förening som grundades av Beda Hallberg 1907. Sedan dess arbetar Majblomman med att förbättra barns villkor i Sverige.

Majblomman är Sveriges största barnhjälpsorganisation med 650 lokalföreningar. Vision är att alla barn ska få vara med i gemenskapen med sina kompisar, i skolan och på fritiden. Insamlingen bygger på att barn hjälper barn genom att sälja majblommor

Som förälder eller målsman går det att söka bidrag från Majblomman för barn och unga upp till och med 18 års ålder. Bidragen delas ut av de lokala Majblommeföreningarna, som finns i hela Sverige och arbetar nära barnen.

På Värgårdsskolan möter tidningen Annika Karlsson som ingår i Kinda Majblommans kommitté som består av 8 medlemmar.

Karlsson presenterar de gröna säljväskorna samt årets majblommor för några av de elever som skall sälja dessa om någon dag. Hon får ett positivt bemötande av eleverna när hon berättar att det snart är dags.

– Lokalt inom Värgårdsskolan är det elever från årskurs tre, fyra, fem samt några sexor som anmält intresset av att sälja de vackra majblommorna. En ny grej för året är också ett lättare sätt att betala, då allt färre använder kontanter idag. Den nya tjänsten innebär en SMS tjänst som behandlar och registrerar betalningen, berättar Annika Karlsson avslutningsvis.

Waris Ahmed från 4b på Värgårdsskolan visar upp årets majblomma.
Waris Ahmed från 4b på Värgårdsskolan visar upp årets majblomma.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om