Dalen är Kindas nya band

"Kändes som magi direkt."

Dalen består av sex medlemmar; Robin Ekberg, Erik Zentio, Carl Andersson, Tjelvar Tyrstam, Sebastian Monell och Tina Allén.  Foto: Anna Kjellberg

Dalen består av sex medlemmar; Robin Ekberg, Erik Zentio, Carl Andersson, Tjelvar Tyrstam, Sebastian Monell och Tina Allén. Foto: Anna Kjellberg

Foto:

Kinda2016-01-19 07:59


I somras startades Kindas nya band, Dalen.
Bandet beskriver sin repertoar som egenskrivna, bakåtlutade och progginspirerade låtar på svenska.

I december gjorde bandet sin debutspelning i Linköping och under våren ska de in i studion och spela in ett antal låtar.

- Jag fick ett infall i somras, då jag blev så sugen på att spela progg- och bluesinspirerad musik. Jag började spåna på namn som jag skulle kunna bilda ett band tillsammans med. Sedan började jag ringa runt och alla tackade ja direkt, säger Robin Ekberg, initiativtagaren till Dalen.

Bandet består av sex medlemmar; Robin Ekberg, Erik Zentio, Carl Andersson, Tjelvar Tyrstam, Sebastian Monell och Tina Allén.
Kort efter att Robin tagit kontakt med alla började de att repa tillsammans.

Medlemmarna berättar att allt har gått väldigt fort och att de till en början skrev nästan en låt per repetition.

- Redan vid första repet skapade vi en hel låt och vi hittade vårt sound och hur vi ska låta. Jag tror att vi utgick ifrån ett gitarriff och det kändes som magi direkt, säger Carl Andersson.

- Målet med bandet för mig, är det vi gör vid varje rep skapar musik. Hela processen är så rolig. Det är en sådan skön känsla att komma på vad som saknas i en låt och den tillfredsställelsen när det väl sitter är oslagbar, säger Sebastian Monell.

Läs mer i tisdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om