De protesterar mot stängt café: "Social och betydelsefull verksamhet"

PRO Kisa är mycket kritiska till att café- och matsalsrörelsen på Kindagård i Kisa kan komma att läggas ner då Kinda kommun har sagt upp hyresavtalet med Kindahus. Nu skickar föreningen en skrivelse till kommunledningen och Kindahus för att påpeka orimligheten att lägga ner verksamheten.

Anders Lind. ordförande för PRO Kisa.

Anders Lind. ordförande för PRO Kisa.

Foto:

Kinda2017-04-22 08:22

I onsdags hade PRO Kisa månadsmöte med 133 medlemmar på plats i församlingsgården i Kisa. Ordförande Anders Lind inledde med en kort resumé från förra mötet då föreningen besöktes av regionstyrelsens ordförande Mats Johansson.

Kinda kommun har sagt upp avtalet med Kindahus angående café- och matsalsrörelsen på Kindagård i Kisa. På medlemsmötet i onsdags gjorde PRO ett uttalande, som alla närvarande PRO-medlemmar ställde sig bakom.

– Vi kommer att skicka en skrivelse till kommunledningen och stiftelsen Kindahus för att påpeka orimligheten i att lägga ned caféet och matsalen . Det här är en så social och betydelsefull verksmahet för boende på Kindagård, för de som har ett arbete i verksamheten, övriga verksamheter i fastigheten och för många ytterligare i samhället, säger Anders Lind och fortsätter:

– Vi kommer att träffa kommunstyrelsens ordförande Hans Måhagen och chefen för teknik och drift, Jimmy Bexell nästa torsdag för att belysa betydelsen av verksamheten och hoppas få svar på många frågor.

Under mötets gång gavs information om bland annat studier, resor och torpvandringarna som börjar den 8 maj samt Allvetartävlingen.

För underhållningen stod Torbjörn Gustavsson som berättade och spelade låtar om sin stora idol, Elvis Presley.

Torbjörn Gustavsson berättade om och spelade låtar av sin stora idol, Elvis Presley.
Torbjörn Gustavsson berättade om och spelade låtar av sin stora idol, Elvis Presley.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om