De vill syna behovet av Itsam

Vilket uppdrag ska kommunalförbundet Itsam ha gentemot Kinda och övriga medlemskommuner? Frågan behöver få ett svar snarast, enligt M och KD i Kinda.

KINDA2018-12-10 19:33

Den skriftliga begäran kommer som ett brev på posten efter Itsam-direktionens beslut den 29 november att flytta huvudkontoret från Kisa till Linköping.

Skrivelsen är undertecknad av Björn Hoflund (M) som skriver:

"Nu är beslutet fattat och vi måste förhålla oss till det. Att överklaga och säga upp avtal är sannolikt ingen framkomlig väg utan ett inslag i förhandlingen inför beslut. Likaså att lägga ned kraft på likvidation av förbundet då vi hur som helst kommer att behöva samverka inom it-området."

M och KD yrkar därför på att kommunstyrelsen beslutar att ge kommunchef Rosie-Marie Fors i uppdrag att redovisa Kindas nuvarande inriktning och omfattning samt framtida behov av tjänster från Itsam alternativt behov av förstärkning av den egna organisationen.

Parallellt med detta arbete vill M och KD att kommunchefsgruppen på direktionens uppdrag snarast möjligt arbetar fram förslag på inriktning och framtida uppdrag för Itsam.

"Att vänta till april med detta arbete är inte acceptabelt", skriver Björn Hoflund avslutningsvis.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!