Demokratiberedningen i Kinda tar time out

Demokratiberedningen är vilande i väntan på nya riktlinjer. Beslutet togs i tisdags och bara Arne Grip reserverade sig. Men att problemen skulle ha något att göra med Arne Grip vill ingen kommentera.

Kinda2009-01-14 07:40

Den nuvarande demokratiberedningen har suttit sen januari 2007. Uppgiften är att "stimulera och ge möjlighet till medborgarinflytande genom dialog, delaktighet och engagemang".
Arbetet styrs av ett handlingsprogram för demokratifrågor som antogs av kommunfullmäktige 2002 och en arbetsordning.

Inte slösa tid
Men det räcker inte. Det menar beredningens ordförande Pia Tingvall (c) efter tisdagens möte.
- Vi vill att fullmäktige säger vad man vill att beredningen ska arbeta med. I stället för att vi ska slösa tid på att diskutera det på våra möten. Och under tiden är det ingen idé att fortsätta ha sammanträden. Utan vi är vilande.
Det är känt att det länge funnits samarbetssvårigheter i demokratiberedningen. Ett namn som återkommer är Arne Grip (mp).
Är det Arne Grip som är problemet?
- Jag vill helst inte kommentera enskilda ledamöter, säger Tingvall. Ledamöterna är valda av fullmäktige och jag kan inte värdera dem.

Mp ville sparka Grip
Redan sommaren 2007 ville miljöpartiet i Kinda sparka Arne Grip ur demokratiberedningen. Han har inte förankrat de frågor han driver i partiet, menade man.
Men Grip vägrade och hotade med att överklaga om kommunfullmäktige försökte avsätta honom. Om partiet uteslöt honom tänkte han sitta kvar som politisk vilde.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om