"Det är ett stort erkännande för oss"

Årets hedersomnämnande har tilldelats Anders Værnéus på AB Sjöexpress i Kölefors. Det är Företagarna i Kinda och Ydre som delar ut utmärkelsen och under fredagen tog han emot priset.

Per-Åke Olsson, Anders Værnéus och Urban Axén är de tre som arbetar på Sjöexpress och är stolta över att få utmärkelsen.

Per-Åke Olsson, Anders Værnéus och Urban Axén är de tre som arbetar på Sjöexpress och är stolta över att få utmärkelsen.

Foto: Max Elofsson

Kinda2020-05-16 09:00

– Jag tror faktiskt att jag är mer känd för mitt arbete bland personer som inte bor i Kinda än för de som bor här. Mycket för att våra kunder är turister som har sina båtar här, men det känns jättekul att bli uppmärksammad här i Kinda och jag ser det här som ett stort erkännande för oss, säger Anders Værnéus.

AB Sjöexpress har funnits enda sedan 1898 och är därmed ett av Sveriges äldsta fortfarande aktiva aktiebolag inom båtbranschen. Företagets verksamhet handlar bland annat om att köpa in motorbåtar som de renoverar och sedan säljer. De utför även en del reparationsjobb.

Anders Værnéus har varit intresserad av båtar sedan 13-årsåldern och tog över företaget för fyra år sedan då han flyttade ner från Stockholm. Som han själv uttryckte det, så har hans verksamhet mest varit känd för båtturister, men nu tror han att fler Kindabor kan få upp ögonen för företaget.

– Det är viktigt för oss att känna en lokal förankring och genom att få det här hedersomnämnandet tror jag att vi kan känna det alltmer. Jag hoppas att verksamheten ska fortsätta gå bra, säger Anders Værnéus.

Företagarnas ordförande Tomas Janzén kommenterar pristagarna.

– Det handlar om att de är engagerade och besitter stor kunskap inom sitt område. Att de är engagerade i vårt samhällsklimat och står upp för sina åsikter på ett rakt och framåtdrivande sätt, har vi också vägt in i motiveringen, säger han.

Anders Værnéus berättar med stor entusiasm som bårprojekten och dess historia.
Anders Værnéus berättar med stor entusiasm som bårprojekten och dess historia.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!