Det hänger på håret på nya verket

Efter en intensiv period med att få till sin prägel i lokalen så var det i helgen dags för invigning av Hårverket. Detta i Ögonfröjds före detta lokal.

Vid disken var det full fart hela dagen med tidsbokningar. Något som frisörerna såg fram emot att klippa tag i.

Vid disken var det full fart hela dagen med tidsbokningar. Något som frisörerna såg fram emot att klippa tag i.

Foto:

Kinda2018-01-22 14:00

Klockan elva skulle porten till nya Hårverket öppnas och dess invigning påbörjas. Fast redan 30 minuter innan var det kö. Intresset av att spana in det nya teamet för salongen var stort, och under de timmar som invigningen ägde rum var det välbesökt hela tiden.

Stor uppskattning

Ulrika Jonsson och kollegan Marietta Frisell driver sedan tidigare två salonger i Linköping. Nu öppnar de ytterligare en i Kisa, då de tagit över Ögonfröjds tidigare verksamhet.

- Vi har renoverat för fulla muggar, något som varit enormt roligt. Nu får vi känna responsen från Kindaborna som redan visar stor uppskattning för att vi tog över Lena Emilsson frisersalong, säger Ulrika Jonsson.

Nya frisörer i Kisa

- Det känns bra att äntligen vara igång, fast visst har det varit en spännande och intressant väg hit, berättar duon som tillsammans har gjort ett fantastiskt arbete i lokalen.

Kisas nya frisörer är Evelina Eriksson och Emma Gustafsson. Båda bor numera i Kisa.

Känns mycket bra

- Jag har arbetat för Ulrika och Marietta på Brännpunkt sedan jag slutade gymnasiet och tog mitt gesällbrev. Efter att jag fann kärleken här i Kisa så har jag flyttat hit, och att nu på min nya hemmaplan få vara med och utveckla Hårverket känns mycket bra, informerar Evelina Eriksson.

Emma Gustafsson, som också ska arbeta på salongen berättar:

Följt händelseförloppet

- Jag jobbade ett tag som frisör på Tornby i Linköping. Fast då jag tyckte att arbetspendlingen blev väldigt osmidig så sökte jag mig nytt jobb i Kisa, dock fick jag lämna frisöryrket.

- Jag har sedan följt händelseförloppet angående Ögonfröjds försäljning med spänning, då jag först funderade på att själv köpa det och starta eget. Fast jag kände mig lite osäker för ett sådant beslut.

Webbokning

- En dag ringde Ulrika upp mig och frågade om jag var intresserad av att börja på det planerade Hårverket i Kisa. Självklart var jag det, berättar Emma Gustafsson.

Under de timmar som invigningen ägde rum så bokades det många klipptider. Företaget har även en webbokning som de tycker fungerar väldigt bra. Detta underlättar även för personalen och kunderna som inte behöver avbrytas i samma utsträckning.

Känns annorlunda

Lena Emilsson som drev Ögonfröjd under många år besökte invigningen och kramade om tjejerna.

- Visst känns det annorlunda att vara här, fast det känns bra att det lever vidare. Det är också kul att se förvandlingen av lokalen. Det blev snyggt. Ni blir nog inte utan kunder här, säger Emilsson till ägarna, och önskar dem lycka till.

Kisas nya frisörer. De som kommer möta kunderna på Hårverket i Kisa är Emma Gustafsson och Evelina Eriksson. Foto: Morgan Karlsson
Kisas nya frisörer. De som kommer möta kunderna på Hårverket i Kisa är Emma Gustafsson och Evelina Eriksson. Foto: Morgan Karlsson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om