"Det har hänt mycket positivt"

Vid årsskiftet stämplar Pia Tingvall ut från kommunhuset. Hon gör det med en känsla av stolthet. - Jag är glad att jag tog uppdraget som kommunstyrelsens ordförande. Förhoppningsvis har jag banat vägen för fler kvinnor i politiken.

Det har varit två händelserika år för Pia Tingvall. Vid årsskiftet lämnar hon över ordförandeklubban i kommunstyrelsen till Hans Måhagen (S). Foto: Dennis Petersson

Det har varit två händelserika år för Pia Tingvall. Vid årsskiftet lämnar hon över ordförandeklubban i kommunstyrelsen till Hans Måhagen (S). Foto: Dennis Petersson

Foto:

Kinda2014-12-31 05:05


17 december, 2012.
Efter en kaotisk höst i Kindapolitiken väljs Pia Tingvall (C) till ny ordförande i kommunstyrelsen efter partikollegan Anders Ljung. Valet föregicks av sprickor inom både Centerpartiet och alliansen.

"Bra jobb..."
Nu, två år senare, har det blivit dags att summera Pia Tingvalls tid som Kindas mäktigaste politiker.
Stundtals har det varit en turbulent tid - där de interna stridigheterna inom Centerpartiet har levt kvar.
I en sista intervju som kommunstyrelsens ordförande ger Tingvall sin bild av 2013 och 2014.
- Jag är både nöjd och stolt. Även om det har varit två turbulenta år har det hänt mycket positivt. Jag tycker att vi inom alliansen har gjort ett bra jobb.
Vad är ditt bästa minne från tiden som kommunstyrelsens ordförande?
- Det är svårt att välja ut något speciellt. Jag har mött så mycket engagemang, stolthet och glädje i Kinda kommun. Både hos företagare och kommuninvånare. Det är något som jag kommer bära med mig resten av livet.
Ditt sämsta minne?
- Att jag har fått se människors sämsta sidor.

Förändringsprocess
Pia Tingvall anser att alliansen har gett Kinda kommun "rätt förutsättningar för att möta framtiden på ett bra sätt".
- De senaste två åren har det pågått en omfattande förändringsprocess för att vässa kommunens organisation, bland annat har det skett en omorganisation av kommunstyrelsens förvaltning. Jag hoppas att den nya majoriteten fortsätter den förändringsprocessen.
I övrigt framhåller Tingvall den nya strandpromenaden i Rimforsa, satsningen på Kisa Idrottsplats, beslutet att införa en kulturskola och den påbörjade satsningen med til-lagningskök i kommunens alla delar.
- Det är lätt att allmänheten tycker att politiker bara lovar och lovar. Med facit i hand tycker jag att vi har uppfyllt det mesta av vad vi sagt. Det är jag stolt över.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om